Kalender Limburg


November
Zondag
26
November
2017

Gaudeamus, Amaryllis

Op zondag 26 november 2017 viert het Amarylliskoor Alken haar 40ste verjaardag. Het wordt een mooi en interessant concert wat inhoud en concept betreft.Enkele bekende solisten geven hun medewerking waaronder Robert Luts en Karlijn Noten. Koor en soli worden ondersteund door een professioneel ensemble en staan garant voor een mooie kooravond. Het wordt een afwisseling van solowerk, orkestwerk en koor-orkest-soli. De componisten die er aan bod zullen komen zijn o.a. Mozart, Händel, Vivaldi, Rutter
St Aldegondiskerk
Hoogdorpstraat 24
3570 ALKEN
Stratenplan
December
Zondag
3
December
2017

Gregoriaans Uur

Op zondag 03/12 brengt de Schola Cantorum Achel, het internationaal gregoriaans koor van de Achelse Kluis een bloemlezing van Latijnse gezangen met als thema:" de Passies van de Ziel". De Schola zingt volgens de regelgeving van Solesmes en onder leiding van drs.Wim Truyen. Joost Vermeiren, leraar KANL, bespeelt het Potvlieghe-orgel en Cedric Honings,een jonge talentvolle gitarist uit Peer, speelt tijdens de intermezzi.Na afloop napraten bij een glaasje. Meer info: www.achelsekluis.org/schola
Sint-Monulfus en Gondulfuskerk
Dorpsstraat 2
3930 Hamont-Achel
Stratenplan
Vrijdag
8
December
2017

Winterconcert

Winterconcert Het Koninklijk Hasselts A Capellakoor brengt Kertsliederen onder begeleiden van pianist Gilbert De Greeve. Een organisatie van K. Orly Hasselt vzw en het Hasselts A Capellakoor
Sted. Conservatorium Hasselt
Kunstlaan 12
3500 Hasset
Stratenplan
Zaterdag
9
December
2017

joseph clerix

Jaarlijkse muzikale avond(17e editie) onbder de naam "Verrassend Klassiek" te Beverlo! Talent van eigen bodem en uit de verdere regio brengen een gevariëerde muzikale concertavond met: Solidariteitskoor 'Amakuriki' - Koperensemble Neanias Beverlo - Jerom Boons brengt klassiekers van Miel Cools - Strijkkwartet 'Quatre-Quarts' Welkom voor dit ontspannend evenement met een drankje tijdens de pauze en na het concert! Beverlo Zaterdag 09 december 2017 om 19 uur! Info en tickets: 0476/49.54.58 -
St.Lambertuskerk
Dorp
3581 Beverlo
Stratenplan
Zaterdag
9
December
2017

Concert Feliz Navidad

Canticum Genk en Pro Musica Louwel geven op zaterdag 9 december hun jaarlijks kerstconcert in zaal Bethanie te Genk. Ze brengen hedendaagse en bekende Kerstliederen en ronden naar jaarlijkse gewoonte af met een sfeervol samenzangmoment. Info: 0474/593465
Bethanie
Bethaniestraat 17
3600 Genk
Stratenplan
Zondag
10
December
2017

Adventsconcert

Het gemengd koor SILVATICA o.l.v.Guy Franssen, zingt een aangename afwisseling van zowel profane als religieuze koormuziek en kerstliederen. M.m.v. HEIDEGALM uit Wiemesmeer gedirigeerd door Hilde Ketelslegers, sopraan Reinhilde Bovend’aerde, bas-bariton Luk Voncken, strijkersensemble CAVA, pianisten Willy Appermont en Hugo Martens. Na afloop gezellig napraten in zaal Concordia, Zoemerik Bilzen. Kaarten € 10. Info en tickets: info[!]silvatica.be of 0496 51 36 42 en bij de koorleden.
Sint-Mauritiuskerk
Markt 4
3740 Bilzen
Stratenplan
Zaterdag
16
December
2017

Jesu meine freude

Kerstconcert:Koor MARGODA Hasselt in samenwerking met Koor Cantus Vocum Genk brengt werken van Bach,de Victoria, Jenkins, Rutter,Ko Matsushita,Vivaldi, Andriessen, Hassler,Nielsen e.a
Martinuskerk
Martinusplein 1B
3500 Hasselt
Stratenplan
Zondag
17
December
2017

Kerstconcert "MIDDEN IN DE WINTERNACHT"

Op zondag 17/12 om 15u00 zingen het Ceciliakoor uit Lindelhoeven en Concinite uit Overpelt kerstliederen in de St.-Corneliuskerk. We mogen een grote verscheidenheid aan kerstmuziek verwachten. Als intermezzo horen we Britt Simons op de harp. Het wordt dus een stemmige namiddag met hemelse kerstklanken in de kerk van Overpelt-Lindel. Kaarten verkrijgbaar bij de koorleden, tel: 011 643133 of e-mail h.plessers[!]skynet.be Kassa €12 - vvk €10 -12 jarigen gratis. Alle koorliefhebbers hartelijk welkom.
St.-Corneliuskerk Overpelt
Parkstraat 17
3900 overpelt
Stratenplan
Zondag
17
December
2017

Kerst in Kuringen

Voor dit kerstprogramma laat het Manteliusensemble zich begeleiden door een instrumentaal ensemble “ad hoc”en brengen een aantal barokwerken van G.P. Telemann, J.S. Bach en D. Buxtehude, maar ook het magnifieke Lux Aurumque van Eric Whitacre en My Lord Has Come van Will Todd.Van H. Distler zingen wij Es ist ein Ros entprungen. Rob Cuppens, contratenor en lid van het Manteliusensemble, neemt de solozang voor zijn rekening. De algemene leiding is in handen van Jos Cuppens.
Sint-Gertrudiskerk
Joris van Oostenrijkstraat 74
3511 Kuringen
Stratenplan
Zondag
17
December
2017

Christmas Cantata

Op zondag 17 december 2017 nodigt het gemengd koor Pro Musica Beverst u graag uit voor hun kerstconcert. Samen met de Dutch Symphonic Brass (koperblazers) beloven we u een spetterend kerstconcert.
Kerk van Schoonbeek
Schoolstraat 23
3740 Schoonbeek
Stratenplan
Vrijdag
22
December
2017

Christmas lullaby

Onder leiding van Isabella Bikkembergs, met medewerking van ensemble a (strijkers en hobo) en orgel met Dana Hemelaer, brengt het Koninklijk Hasselts A Capellakoor dit jaar een kerstconcert vol verrassingen. Om de avond feestelijk af te sluiten trakteert het koor je op een drankje. Deuren open om 19.30u. Deuren open om 19.30u. Na het concert bieden we een drankje aan. Tot dan!
St.-Quintinuskathedraal
Vismarkt 3
3500 Hasselt
Stratenplan
Dinsdag
26
December
2017

Kersthappening Feestelijk Gestemd

met o.a. de Kinder-Kerstmusical "Het meisje met de zwavelstokjes", hedendaagse kerstliederen door de Rigoletto-kinder- en jongerenkoren, optreden van het Pop-Up-Kerstkoor en afsluitend een samenzang van kerstliedjes uit de oude doos.
Sint Lambertuskerk Kw-mechelen
Dorpsstraat
3945 Ham
Stratenplan
Januari
Zondag
14
Januari
2018

Scala & Kolacny Brothers @ Juist Gestemd

Scala of de broers Kolacny... moeten we ze eigenlijk nog wel aan u voorstellen ?! Stijn en Steven reizen de ganse wereld rond met hun koor. 20 zangeressen zorgen voor een wervelend optreden tijdens dit onvergetelijk concert!
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
Februari
Zondag
11
Februari
2018

Tastivoce @ Juist Gestemd

TastiVoce, Toets & Stem, Toon Spaepen & Anja Van Engeland. Hij pianist, zij zangeres. Ontroerend , puur, meeslepend, passioneel en aanstekelijk. Hun optredens gaan niet onopgemerkt voorbij. Drie dagen voor Valentijn bezingen ook zij de liefde. Geen enkel ander thema werd zo veel bezongen. Eénieder draagt het op de één of andere manier met zich mee.
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
Maart
Zondag
11
Maart
2018

Currende @ Juist Gestemd

Dit professioneel koor presenteert bij ons een beklijvend concertprogramma rond het mooie en sobere Requiem van de polyfonist Jacob Clement. In een bezetting van 6 zangers en 4 renaissance strijkers heeft dirigent Erik Van Nevel één grote constructie gebouwd rond dit soms indrukwekkend monumentaal werk. Samen met sfeervol licht, schaduw en verduistering, krijgt deze wervelende renaissance-polyfonie het perfecte kader om de luisteraar 60 minuten van muzikale wellness te bezorgen.
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
April
Zondag
8
April
2018

Ialma @ Juist Gestemd

4 Brusselse dames met Galicische roots hebben de cultuur en tradities van hun land van herkomst in poëtische liedteksten gegoten en laten die weerklinken in een opgewekte sound. Prachtige stemmen, (ver)wonderlijke samenzang, een aangename verschijning, muziek met een diepere betekenis en een boodschap van hoop !!!
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
Mei
Zondag
13
Mei
2018

Voice Male @ Juist Gestemd

Voice Male is al vele jaren een begrip in Vlaanderen. Deze Vocal Pop Band kan u bij ons aan 't werk zien met 'Nedertalers”, een programma waarin de heren zich concentreren op het repertoire van de Lage Landen. De inhoud is top secret, maar je kan ervan uitgaan dat de avond gevuld zal zijn met het hele spectrum van Jacques Brel tot Gers Pardoel, van Will Tura tot Filip Kowlier, van Marco Borsato tot Helmut Lotti ... Wie weet, kan de nieuwe K3 ook wel door de a capellamangel gehaald worden ?!
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan
Juni
Zondag
10
Juni
2018

Rigolettokoren & Gasten @ Juist Gestemd

Onze eigen kinder- en jongerenkoren mogen natuurlijk niet ontbreken in deze concertreeks. Begeleid door onze Gasten, die we voorlopig nog geheim houden, brengen onze koren hun programma “Wereldreis”, een mix van allerlei muziekstijlen in de meest uiteenlopende talen.
OLV Geboortekerk
Heldenplein 16b
3945 Ham
Stratenplan