Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

HET LAM GODS BEZONGEN

Kamerkoor Aquarius gaf in de Sint-Pietersbandenkerk in 2016 een magistraal concert met muziek van Pärt. Eén van hun nieuwste concerten kreeg de titel Het Lam Gods bezongen. In dit concert wordt aan elk van de twaalf panelen van Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, een koorwerk gekoppeld.  Bij elk tafereel duiken we in de Europese muziekgeschiedenis en wordt een thema bezongen. Zo zijn er drie verschillende Agnus Dei’s (Palestrina, Brahms en Barber) die naar het centrale paneel uit het retabel verwijzen. Twee Ave Maria’s (de Victoria en Verdi),  één Magnificat (Pärt) en één Salve Regina (Poulenc) die de prominente plaats van de moeder Gods op het retabel illustreren.

Met dit concert waagt Aquarius zich aan alle muziek die de Europese muziekgeschiedenis te bieden heeft. Van gregoriaanse éénstemmigheid, via Hildegard von Bingen tot het gedurfde maar o zo mooie Amen van Gorecki die de muzikale en picturale reis afsluit. Alsof al deze mooie muziek niet voldoende is, krijgt de luisteraar ook een magistrale replica op ware grootte van Het Lam Gods te zien achter dirigent en koor. Een staaltje van hoogtechnologische reproduceerkunst!

Het Lam Gods bezongen is een totaalbelevenis. Een moment van onthaasting in tijden waarin alles hip, cool en flashy moet zijn… maar bovenal een belevenis van bovenaardse schoonheid.

Programma
Hildegard Von Bingen / gregoriaans / Boris Ord / Charles MacPherson / Zoltan Kodaly / Tomas De Victoria / Giuseppe Verdi / Anton Bruckner / Giovanni Palestrina / Norbert Rosseau / Johannes Brahms / Francis Poulenc / Henry Purcell / Samuel Barber / Arvo Pärt / H.M.Gorecki

← Naar overzicht

Info
Wanneer

10 mei 2019 om 20:15

Waar

Sint Pietersbandenkerk
Kerkplein z/n
3920 Lommel

Route


Prijzen

€18.00


Contact

← Naar overzicht