Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Johannespassie - Kamerkoor Maastricht

In Nederland bestaat al van oudsher een traditie die wil dat je in de passietijd minstens naar de Johannes- of Mattheuspassie gaat. Zo is er een koortraditie ontstaan die zich vaak enkel beperkt tot het afwisselend uitvoeren van deze twee sublieme werken van de grote barokmeester Johann Sebastian Bach.

Als rechtgeaarde lutheraan kent Bach de evangelische schriftuur grondig en hij bewijst dat door de teksten zorgvuldig te volgen. Zijn de meeste toehoorders euforisch over de Mattheuspassie dan is dat vooral om de kleurrijke verhaaltrant en de prachtige aria’s. Maar net als het Johannes-evangelie is het lijdensverhaal bij Bach eerder nuchter, diepzinniger en filosofisch. Net zoals in de schriftuur is ook de Johannesversie van het lijden beknopter en dus is de versie van Bach ook veel korter in tijdsduur.

De geschiedenis en het enthousiasme van Felix Mendelssohn heeft ervoor gezorgd dat wij een uitvoeringsbeeld hebben van deze werken met een grote orkestbezetting en koor. De uitvoeringspraktijk vandaag is gelukkig teruggekeerd naar de oorsprong waardoor een kamerkoor en -orkest ruim voldoende zijn om een intense belevenisvolle uitvoering te brengen.

← Naar overzicht

Info
Wanneer

16 april 2019 om 20:15u

Waar

Begijnhof en Begijnhofkerk Sint-Truiden

Begijnhof
3800 Sint-Truiden

Prijzen

Basistarief: 26,00 €


Contact

011-70 17 00


← Naar overzicht