Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Pro Cantione doet iets met Alano Gruarin-Trio

Pro Cantione, de Schola Gregoriana Feminea m.m.v. Pieter Peeters (sopraansaxofoon) en het Alano Gruarin-trio brengen een afwisselend programma met profane en religieuze muziek van middeleeuwen tot hedendaags, van klassiek tot jazz.

Naast traditioneel uitgeschreven koorwerken en bestaande instrumentale nummers zullen improvisaties zeker niet ontbreken.

De vraagstelling van dit concert is in hoeverre jazz de boodschap van bijvoorbeeld tekst en sfeer van een gregoriaanse hymne of een meerstemmig motet of profaan koorwerk louter instrumentaal kan verlengen. Dit is de confrontatie en de uitdaging die we vandaag aangaan.

Heel bewust werd gekozen voor de ruimte van Thor Central omdat deze unieke historische ruimte een sfeer uitstraalt waar zowel de mystiek van het gregoriaans, de diepzinnigheid van de religieuze muziek als de soms frivole profane muziek goed tot hun recht komen.

Als luisteraar zal u de muziek horen vanuit verschillende verrassende opstellingen waardoor u zowel auditief als visueel geprikkeld wordt.

← Naar overzicht

Info
Wanneer

21 oktober 2018 om 15.00u

Waar

Thor Central
André Dumontlaan 67
3600 Genk

route


Prijzen

Kassa : 20€


Contact

procantione@outlook.com

Jos Leirs : 0473 26 81 15


← Naar overzicht