Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

WCG Presentatieconcerten Pelt

Als jouw koor deelneemt aan de competities van de World Choir Games, dan is dit een ideale try-out: kom naar de presentatieconcerten en laat je evalueren door de jury. Zo kunnen we met z'n allen samen groeien naar juli 2020. Op 2 mei kan je dit combineren met de unieke EMJ-ervaring!

Op 2 mei zet het Europees Muziekfestival voor de Jeugd haar deuren open voor koren die een laatste try-out kans willen benuttigen om zich voor te bereiden op de World Choir Games! Koren kunnen er zich voorstellen voor de internationale jury van EMJ en zich op basis van een gesprek met de jury verder voorbereiden op de World Choir Games. Aangezien je voor je deelname aan het presentatieconcert inschrijft voor het Muziekfestival, geniet je meteen ook van toegang tot alle festivalactiviteiten! Bovendien maakt je koor kans om geselecteerd te worden voor het laureatenconcert.

Waarom?

Je kan deze presentatieconcerten gebruiken om een laatste stand van zaken in je koor op te stellen: waar hebben we nog werk aan? Wat zijn onze sterktes die we kunnen uitspelen? Je kan de presentatieconcerten ook gebruiken als try-out met repertoire dat je op de WCG zult zingen. Of je kan de concerten simpelweg gebruiken als extra podiumervaring, stresstraining of een leuk podiummoment om in de sfeer te komen! Publiek is welkom, dus breng gerust supporters mee.VOOR WIE?

Voor alle koren die aan de World Choir Games willen meedoen. Hoewel deze presentatieconcerten van 2 mei plaatsvinden tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, kunnen ook volwassenkoren deelnemen.

VOOR WIE?

Voor alle koren die aan de World Choir Games willen meedoen. Hoewel deze presentatieconcerten van 2 mei plaatsvinden tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, kunnen ook volwassenkoren deelnemen.


WAT MOET JE DOEN?

15 minuten zingen

Presenteer je met 15 minuten muziek, die je ook op de World Choir Games zult brengen. 

Pas de WCG regels toe

We raden ieder koor sterk aan tijdens dit concert reeds de categorieregels toe te passen die worden gehanteerd tijdens de WCG. Dat wil zeggen dat je moet letten op aantal zangers, leeftijd zangers etc.  Check de WCG brochure voor alle categorieën en hun voorwaarden.


WAT DOEN WIJ VOOR JOU?

Jurygesprek

De jury geeft je koor zoveel mogelijk feedback over dezelfde aspecten die op de WCG worden geëvalueerd: intonatie, klankkwaliteit, trouw aan de partituur / interpretatiepraktijk (afhankelijk van de categorie), algemene artistieke indruk...

Info & Inschrijven

Alle ingeschreven koorleden kunnen genieten van een hele dag EMJ Festival inclusief parade, een proclamatie en feedback van de Jury. Eén van de deelnemende koren van de try-outs zal ook ‘s avonds deel uitmaken van het Laureatenconcert, waarbij de best presterende groepen van de dag het beste van zichzelf geven.

Alle info over de tarieven vind je HIER

Kinder- en jeugdkoren die deelnemen aan de try-outs mogen zonder meerprijs deelnemen aan een van onze standaard jeugdreeksen die plaatsvinden tijdens het festivalweekend van 30 april tot 4 mei.

Het EMJ voorziet reeds voor jaar en dag in maaltijden. Je kan tegen een zeer democratische prijs gebruik maken van deze faciliteiten. Dit zal je uitstap van je koor naar Neerpelt  zeker vereenvoudigen.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan het EMJ? Voor meer informatie omtrent de kosten en het hoe van inschrijven voor de try-outs van de World Choir Games kan u op de festivalsite van EMJ terecht: http://www.emj.be/wcg of http://www.emj.be/inschrijving

Meer info over het EMJ kan u vinden op www.emj.be

← Naar overzicht

Info
Wanneer

2 mei 2020 van 10:00 tot 23:00

Waar
Neerpelt (diverse locaties)

Prijzen


Contact

info@emj.be


← Naar overzicht