Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

WCG en vrijwilligers

De World Choir Games die normaal gezien in 2020 zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 2-12 juli 2021. Dat betekent dat we een extra jaar mogen uitkijken naar het grootste en meest unieke koorevenement ter wereld dat zich voor onze ogen in Vlaanderen zal afspelen!

Niks leuker dan met je koor samen de World Choir Games te ervaren achter de schermen. Je kan als groep de vele taken samen tot een goed einde brengen en bovendien veel nieuwe inzichten opdoen, nieuwe mensen leren kennen en samen wedstrijden, ceremonies, singalongs en andere activiteiten bijwonen. Dat klinkt als: gezelligheid, teamspirit en amusement in één!

Vanaf half augustus kunnen koren zich registreren via het online vrijwilligersplatform Eventication om als groep de handen uit de mouwen te komen steken. Peil dus nu al bij het koor naar de taken die jullie samen tot een goed einde willen brengen. Bepaal het aantal koorleden dat mee op de kar springt en welke stad jullie voorkeur heeft (Antwerpen of Gent).

Jullie hebben keuze uit onderstaande opties:

  • Vrijwilligerteam aan de vaste podia (vriendschapsconcerten, singalongs en familiedag)
  • Medewerkers Landenparade op 8 juli 2021
  • Hospitality-medewerkers
  • Zaalmedewerkers op een wedstrijd-, workshop- of galaconcertlocatie of tijdens één van de ceremonies in het Sportpaleis
  • Onthaalmedewerkers in de luchthaven van Zaventem of de stations Antwerpen Centraal of Gent-Sint-Pieters voor de buitenlandse koren
  • Of... kom ons enkele dagen voor de WCG helpen met het maken van badges en het vullen van de welkomstpakketten (goodiebags)

Opgelet: Je kan je NIET opgeven als vrijwilliger tijdens de wedstrijddagen van het deel waarin je met het koor deelneemt. Tijdens deel 1 vallen de wedstrijden op 3, 4 en 5 juli; voor deel 2 is dit op 9, 10 en 11 juli 2021. Je vindt een volledige evenementenkalender in de bijlage.

Waarom zou je je met je koor opgeven? Eerst en vooral omdat de World Choir Games een heel uniek gebeuren zijn die slechts één keer in Vlaanderen zullen plaatsvinden en omdat je dit gewoon echt niet wil missen. Jullie zullen onvergetelijke ervaringen opdoen en nog heel lang kunnen nagenieten! Je hoeft je verder geen zorgen te maken om je transport, catering of verzekering, want daar zorgen wij voor. Je ontvangt een t-shirt, regenjasje en ook een badge waarmee je op alle wedstrijdconcerten gratis binnen mag. Tot slot verwelkomen we alle vrijwilligers op de slotceremonie op 12 juli in het Sportpaleis en hoeven jullie geen ticket te kopen om erbij te zijn!

VOLZET = VOLZET, dus aarzel niet te lang! Tot binnenkort!

Met vragen kan je terecht bij marjolein.braspenningx@wcg2021.be

← Naar overzicht