Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Stemvorming o.l.v. Kristien Vercammen (3 sessies)

Door zingen te benaderen vanuit de natuur, krijgt het een eenvoud mee die de zangvreugde verhoogt. Geen nadenken vanuit ingewikkelde motorische handelingen maar het voelen van een aantal duidelijke lichaamsschema’s. Door het bewust worden, door het voelen en door in te zoemen en tijd te nemen, kunnen we groeien naar automatismen die het zingen leuk maken. Dan komt er ruimte om écht van de muziek zelf te genieten. En dat willen we toch allemaal?

We hanteren de drie pijlers van de Italiaanse zangtechniek als vertrekpunt en als opbouw van de drie namiddagen: zingen is ruim inademen; zingen is kordaat spreken; zingen is gul uitademen. En hoe doe je dat dan? Via oefeningen en repertoire ontdekken we de finesses van deze pijlers.

In dit hele proces heeft elke zanger nood aan fysieke stabiliteit in het lichaam en in de adem. Ook dit thema wordt een rode draad: je verticale middenlijn ontdekken en daarin stabiel aanwezig blijven: of je nu laag of hoog zingt, luid of zacht… Je kan steeds terug naar een stabiel contact met je basis.

Een hele uitdaging, een boeiende zoektocht en 100% kans op slagen en plezier!

Deze cursus is gericht aan koorzangers en is verspreid over drie zaterdagnamiddagen. Je kan enkel inschrijven voor de drie namiddagen, en dus niet apart.

← Naar overzicht

Info
Wanneer

zaterdag 10, 17 en 24 september 2022 telkens van 13.00u - 17.00u

Waar

Sint-Jozefkerk Holven
Kapelstraat 18
2440 Geel


Prijzen

€ 30 voor de 3 sessies

Inschrijven


Wie

Kristien Vercammen

Contact

inschrijvingen@koorenstemantwerpen.be


← Naar overzicht