Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten.

  • REPERTOIREDAGEN EN -WORKSHOPS

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a.

  • PRAKTISCHE VAARDIGHEDEN

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

  • ONTMOETINGEN EN EVENEMENTEN

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

UBO-register voor vzw's 13/03/2019

Onder invloed van Europese richtlijnen wordt het UBO-register ook in België een feit. Dit register, waarin entiteiten die actief zijn in België hun ‘ultimate beneficial owners’ of ‘uiteindelijke begunstigden’ moeten opnemen, moet volgens het langverwachte Koninklijk Besluit uiterlijk op 30 november 2018 worden ingevuld. Als gevolg van een ingrijpen van de FOD Financiën, werd deze deadline echter verschoven naar 31 maart 2019.

Lees meer…

Workshop Panda Van Proosdij 16/03/2019

Jeugdkoor Cantitare werkt de komende maanden aan een productie ‘Young Pop’ en zal hierin worden gecoacht door ‘kooreografe’ Panda Van Proosdij (www.pandavanproosdij.nl).

Lees meer…

Stemvorming Lichteberg zangmethode 26/04/2019

Docente Kyra Cuypers, stemcoach bij Koor&Stem en leerkracht zang in de Kunsthumaniora van Antwerpen, neemt je graag mee in de zoektocht naar wat klank bij jouw stem kan doen en reikt je daarnaast ook methodes aan om dit over te brengen op jouw eigen koor bij het inzingen, aanleren en zingen van je eigen repertoire. Deze workshop is geïnspireerd op de Lichtenberger methode en staat open voor dirigenten, maar ook voor koorzangers die dit willen komen ervaren.

Lees meer…

Sessies stemvorming 27/04/2019

Open voor alle koorzangers! Tijdens drie opeenvolgende sessies kun je je volledig focussen op je stem. Door zingen te benaderen vanuit de natuur, krijgt het een eenvoud mee die de zangvreugde verhoogt. Geen nadenken vanuit ingewikkelde motorische handelingen maar het voelen van een aantal duidelijke lichaamsprocessen: inademen, spreken en uitademen. Door het bewustworden, het voelen, in te zoemen en tijd te nemen, kunnen we groeien naar automatismen die het zingen leuk maken. Dan komt er ruimte om echt van de muziek zelf te genieten. Een hele uitdaging, een...

Lees meer…

Cursus stemvorming 27/04/2019

Tijdens deze driedaagse cursus stellen we het natuurlijke proces van het lichaam centraal. Door zingen te benaderen vanuit de natuur krijgt het een eenvoud mee die de zangvreugde verhoogt.

Lees meer…

Infosessie verzekeringen 09/05/2019

Extreme weersomstandigheden, iemand die uit het publiek struikelt, de dirigent die een ongeval heeft op weg naar de repetitie of de piano die beschadigd geraakt door wateroverlast? Een verzekering voor je koor is geen overbodige luxe en biedt een maximale bescherming van de koorzangers en bestuursleden. Koenraad De Meulder maakt je samen met een verzekeringsmakelaar, op een zeer bevattelijke manier wegwijs in de verplichtingen en mogelijkheden.

Lees meer…

Atelier Koorregie 17/11/2019

Wil je zelf leren wat koorregie met je koor kan doen? Dat kan!

Lees meer…