Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten.

  • REPERTOIREDAGEN EN -WORKSHOPS

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a.

  • PRAKTISCHE VAARDIGHEDEN

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

  • ONTMOETINGEN EN EVENEMENTEN

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

Basiscursus koordirectie Leuven 06/10/2018

Deze cursus is bedoeld voor dirigenten die zich op verschillende gebieden van de koordirectie willen bijscholen, zoals slagtechniek, stemvorming en repertoire. Aangezien er gewerkt wordt met kleine groepen, komende individuele behoeften van de cursisten ruim aan bod. NIEUW! Bij deze sessies worden de groepen opgesplitst in gevorderden en beginners!

Lees meer…

Doewap voor kleuters 09/10/2018

Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen. Door te experimenteren leer je je eigen stem en die van je kleuters beter kennen. Daarnaast duidt docent, die heel wat ervaring heeft met het zingen met jonge kinderen en kleuters, welke liedjes geschikt zijn voor kleuters, hoe je ze aanleert en voor welke gelegenheden je ze kan gebruiken.

Lees meer…

Infosessie Sabam/Semu 16/10/2018

Gedurende deze twee uur durende vorming leer je alles over auteursrechten van muziek en foto’s. Je zult o.a. antwoorden krijgen op deze vragen: Wanneer moet een aangifte bij Sabam gedaan worden? Wie moet de aangifte doen? Welke muziek valt onder de wetgeving rond auteursrechten en welke niet? Deze infosessie wordt verzorgd door Davy De Laeter, bekend als lesgever van tal van infosessies voor koorbesturen.

Lees meer…

Young voices kinder- en jeugdkorenhappening 21/10/2018

Kinder- en jeugdkoren krijgen tijdesn deze dag volop de kans om zingend hun competenties en repertoire te verrijken. De dag begint met leuke samenzang, waarna de koren kennismaken met de Limburgse componist Martin Slootmaekers en zijn werk. de dag eindigt met een toonmoment waarop alle koren zich kort presenteren met enkele liederen.

Lees meer…

De ouder wordende stem 27/10/2018

Deze info- en ontmoetingsdag is vooral geschikt voor ietsje oudere zangers die graag meer willen weten over wat het voor een stem betekent om ouder te worden. Veroudering is een geleidelijk proces en veranderingen voltrekken zich vaak onopgemerkt, ook in de stem. Het kan helpen om je bewust te zijn van wat er gebeurt om beter met deze uitdaging om te gaan. Je krijgt uitleg en oefeningen rond een correct stemgebruik om op die manier zo lang en aangenaam mogelijk te kunnen blijven zingen.

Lees meer…