Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten.

  • REPERTOIREDAGEN EN -WORKSHOPS

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a.

  • PRAKTISCHE VAARDIGHEDEN

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

  • ONTMOETINGEN EN EVENEMENTEN

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

Feest! Viering van Limburgse koren en dirigenten 18/11/2018

Tijdens een feestelijke ontmoeting zet Koor&Stem Limburg koren en dirigenten uit de regio in de bloemetjes die een veelvoud van vijf jaar actief zijn. Deze viering is een uitstekende gelegenheid voor koorbesturen en dirigenten om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en hun netwerk uit te bouwen.

Lees meer…

Koorklanksessie voor gelijkstemmige dameskoren 23/11/2018

Wie denkt dat koormuziek van Vlaamse componisten niet toegankelijk is, heeft het goed mis. Er valt heel wat moois te ontdekken van zowel jonge als meer geronnemeerde Vlaamse componisten, dat goed zingbaar is voor koren. De jonge dirigent Michiel Hasepslagh maakt voor jou een mooie selectie voor gelijkstemmig dameskoor. Je leert de muziek meteen van dichtbij kennen door ze gewoon te zingen. Je wordt daarbij ondersteund door Het Leuvens Meisjeskoor.

Lees meer…

Atelier Koorregie 17/11/2019

Wil je zelf leren wat koorregie met je koor kan doen? Dat kan!

Lees meer…