Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten.

  • REPERTOIREDAGEN EN -WORKSHOPS

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a.

  • PRAKTISCHE VAARDIGHEDEN

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

  • ONTMOETINGEN EN EVENEMENTEN

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

Stemvorming Lichteberg zangmethode 27/04/2019

Docente Kyra Cuypers, stemcoach bij Koor&Stem en leerkracht zang in de Kunsthumaniora van Antwerpen, neemt je graag mee in de zoektocht naar wat klank bij jouw stem kan doen en reikt je daarnaast ook methodes aan om dit over te brengen op jouw eigen koor bij het inzingen, aanleren en zingen van je eigen repertoire. Deze workshop is geïnspireerd op de Lichtenberger methode en staat open voor dirigenten, maar ook voor koorzangers die dit willen komen ervaren.

Lees meer…

Cursus stemvorming (27/04 ; 11/05 ; 15/06/19) 27/04/2019

Tijdens deze driedaagse cursus stellen we het natuurlijke proces van het lichaam centraal. Door zingen te benaderen vanuit de natuur krijgt het een eenvoud mee die de zangvreugde verhoogt.

Lees meer…