Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Pro Cantione doet iets met Alano Gruarin-Trio 21/10/2018

Pro Cantione, de Schola Gregoriana Feminea m.m.v. Pieter Peeters (sopraansaxofoon) en het Alano Gruarin-trio brengen een afwisselend programma met profane en religieuze muziek van middeleeuwen tot hedendaags, van klassiek tot jazz. Naast traditioneel uitgeschreven koorwerken en bestaande instrumentale nummers zullen improvisaties zeker niet ontbreken. De vraagstelling van dit concert is in hoeverre jazz de boodschap van bijvoorbeeld tekst en sfeer van een gregoriaanse hymne of een meerstemmig motet of profaan koorwerk louter instrumentaal kan verlengen. Dit is de...

Lees meer…

Café Chantant - Home Sweet Home 27/10/2018

Samen met het koor “Het Volgende Punt” brengt het Koninklijk Hasselts A Capellakoor jullie naar verschillende oorden. Overal in de wereld klinkt er immers muziek, in alle talen en vormen. En mensen voelen zich thuis bij het horen van liederen in hun eigen taal en uit hun land. Laat jullie vervoeren en geniet mee van al dat moois in “Home Sweet Home”!

Lees meer…

Requiem for the living 27/10/2018

Vele componisten hebben op het Requiem prachtige muziek gemaakt. De Amerikaan Dan Forrest schreef in 2013 met het Requiem for the living een gebed om rust voor de levenden, geïnspireerd door hemelse beelden. Warme, ingetogen, soms uitbundige klanken. De koren Cantate Maasmechelen en Cantabile uit Dilsen brengen samen met mezzosopraan Veerle Henkens en tenor Erik Dello dit prachtig werk begeleid van een professioneel ensemble. De algemene leiding is in handen van Marie-Rose Van Gerven.

Lees meer…

De Groote Oorlog 03/11/2018

Herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog

Lees meer…

Het Manteliusensemble brengt REMEMBRANCE-Zang en Poëzie 10/11/2018

Op 10 november programmeert het Manteliusensemble een uniek concert “Remembrance” in het kader van het overkoepelende project “Herdenking 100 jaar Groote Oorlog”. Als het waar is dat “enkel kunst de wereld kan redden”, wat zou er dan beter zijn dan de Groote Oorlog met muziek en poëzie te herdenken?

Lees meer…

Les Voix Perdues 11/11/2018

Op zondag 11 november sluit Cantus Vocum Genk haar briljanten jubileumjaar af met een bijzonder concert. Dirigent en bestuur werden voor de programmatie geïnspireerd door de datum van 11 november 1918, de land art installatie ‘ComingWorldRememberMe’ in het provinciaal domein De Palingbeek van Koen Vanmechelenhet en de koorbundel ‘Les Voix Perdues’. Voormalig dirigent Geert Van der Straeten bewerkte hierin liederen uit de Groote Oorlog. Samen met een instrumentaal ad hoc ensemble brengt het koor een gevarieerd programma met muziek van, over en tegen de oorlog.

Lees meer…

De Groote Oorlog 11/11/2018

Herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog

Lees meer…

Kerst met een korreltje zand 23/12/2018

Samen met zandkunstenaar Immanuel Boie brengen wij het kerstverhaal.

Lees meer…