Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten.

  • REPERTOIREDAGEN EN -WORKSHOPS

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a.

  • PRAKTISCHE VAARDIGHEDEN

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

  • ONTMOETINGEN EN EVENEMENTEN

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

Opleiding zingen met kinderen 30/09/2018

Kinderen zingen graag en zingen met kinderen is geweldig. Het wordt echter pas echt leuk als kinderen kunnen zingen met iemand die de knepen van het vak kent. Dit is een basisopleiding tijdens een volledig schooljaar, ideaal voor iedereen die kinderen kwaliteitsvol wil leren zingen. Wie de opleiding afrondt, weet hoe hij op een boeiende manier een eenstemming lied kan aanbrengen en heeft kennis gemaakt met alle technieken die daarbij komen kijken: stemvorming, slagtechniek, repertoire zoeken, didactiek enz.

Lees meer…

Basiscursus koordirectie Leuven 06/10/2018

Deze cursus is bedoeld voor dirigenten die zich op verschillende gebieden van de koordirectie willen bijscholen, zoals slagtechniek, stemvorming en repertoire. Aangezien er gewerkt wordt met kleine groepen, komende individuele behoeften van de cursisten ruim aan bod. NIEUW! Bij deze sessies worden de groepen opgesplitst in gevorderden en beginners!

Lees meer…

Doewap voor kleuters 09/10/2018

Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen. Door te experimenteren leer je je eigen stem en die van je kleuters beter kennen. Daarnaast duidt docent, die heel wat ervaring heeft met het zingen met jonge kinderen en kleuters, welke liedjes geschikt zijn voor kleuters, hoe je ze aanleert en voor welke gelegenheden je ze kan gebruiken.

Lees meer…

Infosessie Sabam/Semu 16/10/2018

Gedurende deze twee uur durende vorming leer je alles over auteursrechten van muziek en foto’s. Je zult o.a. antwoorden krijgen op deze vragen: Wanneer moet een aangifte bij Sabam gedaan worden? Wie moet de aangifte doen? Welke muziek valt onder de wetgeving rond auteursrechten en welke niet? Deze infosessie wordt verzorgd door Davy De Laeter, bekend als lesgever van tal van infosessies voor koorbesturen.

Lees meer…

Young voices kinder- en jeugdkorenhappening 21/10/2018

Kinder- en jeugdkoren krijgen tijdesn deze dag volop de kans om zingend hun competenties en repertoire te verrijken. De dag begint met leuke samenzang, waarna de koren kennismaken met de Limburgse componist Martin Slootmaekers en zijn werk. de dag eindigt met een toonmoment waarop alle koren zich kort presenteren met enkele liederen.

Lees meer…

De ouder wordende stem 27/10/2018

Deze info- en ontmoetingsdag is vooral geschikt voor ietsje oudere zangers die graag meer willen weten over wat het voor een stem betekent om ouder te worden. Veroudering is een geleidelijk proces en veranderingen voltrekken zich vaak onopgemerkt, ook in de stem. Het kan helpen om je bewust te zijn van wat er gebeurt om beter met deze uitdaging om te gaan. Je krijgt uitleg en oefeningen rond een correct stemgebruik om op die manier zo lang en aangenaam mogelijk te kunnen blijven zingen.

Lees meer…

Feest! Viering van Limburgse koren en dirigenten 18/11/2018

Tijdens een feestelijke ontmoeting zet Koor&Stem Limburg koren en dirigenten uit de regio in de bloemetjes die een veelvoud van vijf jaar actief zijn. Deze viering is een uitstekende gelegenheid voor koorbesturen en dirigenten om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en hun netwerk uit te bouwen.

Lees meer…

Koorklanksessie voor gelijkstemmige dameskoren 23/11/2018

Wie denkt dat koormuziek van Vlaamse componisten niet toegankelijk is, heeft het goed mis. Er valt heel wat moois te ontdekken van zowel jonge als meer geronnemeerde Vlaamse componisten, dat goed zingbaar is voor koren. De jonge dirigent Michiel Hasepslagh maakt voor jou een mooie selectie voor gelijkstemmig dameskoor. Je leert de muziek meteen van dichtbij kennen door ze gewoon te zingen. Je wordt daarbij ondersteund door Het Leuvens Meisjeskoor.

Lees meer…

Kom en zing, zing, zing! Met Bert Appermont 02/02/2019

Repertoiredagen zijn de beste gelegenheid om nieuwe muziek te leren kennen en meteen aan te pakken onder begeleiding van een ervaren docent. En als dit dirigent ook nog eens een componist is.. Deze dag is er eentje voor al wie zingt met kinderen (samenzang en koorzang), vol tips om liederen aan te leren, te herhalen, klankrijk te maken en te begeleiden. Niet enkel voor kinderkoordirigenten, maar ook voor leerkrachten of studenten in de lerarenopleiding.

Lees meer…

Repertoirenamiddag liturgische muziek 10/02/2019

Een fijne repertoirenamiddag geschikt voor ieder gemiddeld parochiekoor. De focus ligt op toegankelijke muziek die bruikbaar is in de liturgie. Koen Vits duikelt voor jou vergeten pareltjes op uit Musica Sacra uitgaven en Sebastiaan van Steenberge brengt muziek mee die werd gecomponeerd voor de vieringen in de Antwerpse kathedraal. Iedereen is welkom om alleen deel te nemen, maar dit is ook een zeer interessante kooractiviteit!

Lees meer…