Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten.

  • REPERTOIREDAGEN EN -WORKSHOPS

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a.

  • PRAKTISCHE VAARDIGHEDEN

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

  • ONTMOETINGEN EN EVENEMENTEN

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

Atelier Koorregie (17/11/2019) 17/11/2019

Wil je zelf leren wat koorregie met je koor kan doen? Dat kan!

Lees meer…

Dirigentenavond kinder- en jeugdkoren 20/11/2019

Maak kennis met zes nieuwe composities, speciaal voor kinder- en jeugdkoren die af en toe in de kerk zingen. Ingeborg Vermoesen, Thomas De Baets, Tom Vanderplas, Jos Bielen en Bart Jacobs maakten hiervoor speciaal nieuw werk, dat vrij gebruikt mag worden. Jos Bielen stelt dit graag aan jullie voor! We heten je van harte welkom in de Abdij van Averbode, op woensdagavond 20 november. Is je koor lid van Koor&Stem dan betaal je €15 per persoon ipv €25 per persoon.

Lees meer…

Kerstmuziek in een licht jasje 08/12/2019

Tijdens de workshop lichte kerstmuziek zal Steven Snijders dirigenten en zangers laten kennismaken met kerstmuziek uit de pop-, jazz- en close harmony wereld. Zo zingen we tijdens de workshop bekende kerstmelodieën, maar ook kerstmuziek die je in augustus al met je koor kan repeteren omdat er (nog) geen toeters en kerstballen aan te pas komen.

Lees meer…

Gregoriaans lezen en zingen 25/01/2020

Gregoriaans is fantastisch mooie liturgische muziek die ook op concertpodia hoge ogen scoort als het mooi uitgevoerd wordt. Alleen is de kwadraatnotatie behoorlijk weerbarstig voor wie er niet mee vertrouwd is.

Lees meer…

Leiden van volkssamenzang (03/02/2020) 03/02/2020

Workshop voor personen die een éénstemmige samenzang leiden, zoals een kerkkoordirigent, cantor, samenzangleider, catechist, leerkracht, …

Lees meer…

Basistechnieken zingen in de lagere scholen 17/03/2020

Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels. Tijdens deze workshop krijg je technieken aangereikt om op een flexibele manier tijdens de schooluren met kinderen te zingen.

Lees meer…

Info-avond: verzekeringen voor koren (18/03/2020) 18/03/2020

Infosessie en toelichting over verzekeringen die van belang zijn voor koren.

Lees meer…

Terugkomdag stemvorming 25/04/2020

In de vorige cursussen hebben we het hele lichaam al zingend doorgefietst: met inademen, spreken en uitademen. We hebben jullie al concreet repertoire en specifieke tips meegegeven. In deze terugkomdag is het tijd om dit nog eens te doen: herhaling als moeder van alle wijsheid.

Lees meer…