Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Vormingen

Koren zijn onze corebusiness maar we richten ons uiteraard naar iedereen die graag (samen) zingt! Ook dit seizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten.

  • REPERTOIREDAGEN EN -WORKSHOPS

Tijdens onze repertoiredagen komen zowel zangers, dirigenten als leerkrachten aan hun trekken. Je ondekt nieuw werk, we zingen stukken door en je krijgt een heleboel tips mee rond stemvorming, koorvorming, repetitietechniek, e.a.

  • PRAKTISCHE VAARDIGHEDEN

Praktische sessies voor lokale bestuursvrijwilligers en zangers bvb. over vzw-wetgeving, auteursrechten, communicatie, vrijwilligerswetgeving, basisvorming notenleer, ... Raadpleeg onze kalender voor concrete data en locaties.

  • ONTMOETINGEN EN EVENEMENTEN

In ons activiteitenaanbod speelt netwerken een belangrijke rol. Ontmoet gelijkgestemden bij een lied, een gezellige babbel, een hapje en een drankje. In alle provincies vind je wel een koorcafé, een koordag, kinderkoren- of jeugdkorenontmoeting!

Kom en zing, zing, zing! Met Bert Appermont 02/02/2019

Repertoiredagen zijn de beste gelegenheid om nieuwe muziek te leren kennen en meteen aan te pakken onder begeleiding van een ervaren docent. En als dit dirigent ook nog eens een componist is.. Deze dag is er eentje voor al wie zingt met kinderen (samenzang en koorzang), vol tips om liederen aan te leren, te herhalen, klankrijk te maken en te begeleiden. Niet enkel voor kinderkoordirigenten, maar ook voor leerkrachten of studenten in de lerarenopleiding.

Lees meer…

Repertoirenamiddag liturgische muziek 10/02/2019

Een fijne repertoirenamiddag geschikt voor ieder gemiddeld parochiekoor. De focus ligt op toegankelijke muziek die bruikbaar is in de liturgie. Koen Vits duikelt voor jou vergeten pareltjes op uit Musica Sacra uitgaven en Sebastiaan van Steenberge brengt muziek mee die werd gecomponeerd voor de vieringen in de Antwerpse kathedraal. Iedereen is welkom om alleen deel te nemen, maar dit is ook een zeer interessante kooractiviteit!

Lees meer…