Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Brunch te Hasselt

Koor&Stem Limburg sloot haar brunchverhaal af in Hasselt.

Lees meer…

Brunch te Pelt

Op zondag 25 februari 2024 vond in Pelt de eerste sessie van de brunches die K&S Limburg organiseert plaats.

Lees meer…

Brunches 2024

In 2022 haalde Koor&Stem Limburg na een lange winterslaap, haar “legendarische regionale koorbrunches”  opnieuw van stal. Met heerlijk geurende koffie en knapperige croissantjes bespraken koorbesturen hun koorwerking en kregen de aanwezigen heel wat praktische info en tips rond bepaalde thema’s mee. Wederom werden deze brunches letterlijk en figuurlijk erg gesmaakt! Bijna 2 op de 3 van de Limburgse koren was aanwezig. 

Lees meer…

Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen - Genk

Van 4-6 oktober 2024 is Genk in hartje Limburg opnieuw gastheer van het 17de Internationale Koorfestival Vlaanderen-Genk. Op de C-mine site waar het verleden en de charme van oude mijngebouwen hand in hand gaan met hedendaagse kunst en creativiteit, zullen drie dagen lang meer dan 1.000 stemmen weerklinken!

Lees meer…

Mensen verbinden door samenzang

Singconnected organiseert een pop-upkoor op het korenfestival Aarschot Volkoren op 4 mei 2024. De zangers worden hierop voorbereid met een combinatie van zoomsessies en koordagen onder leiding van dirigente Karin Lauwers.

Lees meer…

Internationale Zomeracademie Alden Biesen

10 - 15 augustus 2023 Masterclasses, workshops en concerten in Alden Biesen, Tongeren, Sint-Truiden, Luik en Maastricht.

Lees meer…

Kinderen gezocht voor fotoproject

Koor&Stem Limburg is fier dat we de - Limburgse kinderen en kinderkoren - een uniek muzikaal kunstweekend kunnen aanbieden in samenwerking met het internationale fotofestival Lens op de Mens in PELT. Het weekend kadert in het project 'Choir in the picture’ en gaat door in het Dommelhof in PELT op 9 & 10 september 23 en richt zich tot kinderen van 8 tot +/- 12 jaar.

Lees meer…

De amateurkunstenvergoeding vervangt de KVR

In het kader van een integrale hervorming van het sociaal statuut voor kunstenaars zal de huidige kleine vergoedingsregeling (KVR) vanaf 2024 ophouden te bestaan en vervangen worden door de amateurkunstenvergoeding (AKV). Hoewel het uitgangspunt van deze vergoeding hetzelfde gebleven is, zijn er enkele belangrijke verschillen die we in dit artikel willen belichten.

Lees meer…

Carmina Burana in CCHA

Op zaterdag 3 en zondag 4 december 2023 wordt ter gelegenheid van 50 jaar CCHA (Cultureel Centrum Hasselt) de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd met 5 Limburgse koren.

Lees meer…

Zing mee in het Belgisch nationaal jeugdkoor

BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor is op zoek naar zangers (m/v) tussen 18 en 28 jaar uit alle hoeken van het land.

Lees meer…