Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Provinciale Koorwedstrijd 2015

Op zondag 22 november 2015 organiseert de provincie Limburg in samenwerking met Koor & Stem Limburg de Provinciale Koorwedstrijd 2015. Deze wedstrijd vindt plaats in het Muziekconservatorium, Kunstlaan 12 te 3500 Hasselt. De wedstrijd staat open voor alle koren waarvan de administratieve zetel in Limburg gevestigd is. Deelnemers kunnen zich al inschrijven voor deze wedstrijd op limburg koorenstem.be. Meer informatie vind je ook bij "Programmatie" > Prov. koorwedstrijd. Hier is ook het wedstrijdreglement te vinden.

Lees meer…

Open repetities met nieuwe dirigent voor Bocanto

Sedert 1982 stond het gemengd koor Bocanto uit Bocholt onder leiding van Jos Paumen. Onder zijn leiding kreeg het koor naam en faam in Bocholt en omstreken. Wegens onvoorziene omstandigheden moest het koor vroeger dan verwacht op zoek naar een goede opvolger. Na enkele testrepetities met meerdere enthousiaste en zeer geïnteresseerde kandidaten werd Jeroen Beckers als opvolger aangeduid. Jeroen is een jonge talentvolle dirigent die reeds kan bogen op een uitgebreid palmares. Het koor is nu dringend op zoek naar nieuwe leden. Iedereen die graag zingt en zich...

Lees meer…

Deelnemers gevraagd voor Toekoerfestival

Heb jij een theater-talent?
Popel je om aan de wereld te laten zien wat je kan?
Toekoer Festival zoekt jou!!! Vertellers, Stand up Comedians, Figurentheater, Straattheater, Monologen, Dialogen, Eenacters, Podiumacts, Tekst met Muziek, Dans, Poëzie, Koren, Harmonie/Fanfare OPENDOEK Biedt je een podium Solo, Duetten ,Triootjes, Kwartetten of een hele groep De podia zijn er voor jullie.

Lees meer…

Kinder- en Jeugdkorenweekend in Dommelhof

Vanmorgen verzamelden 33 kinderen uit heel Limburg in Dommelhof voor een tweedaags kinder- en jeugdkoorweekend, georganiseerd door Koor & Stem Limburg. Onder leiding van de docenten Jan Coeck en Tom Johnson worden er talrijke Valentijnsliederen aangeleerd. De sopraan Hilde Venken werkt aan de ontwikkeling van de tere stemmetjes. Naast zingen staan er knutselen en spel op het programma. Een boeiende belevenis die morgen om 16 uur afgesloten wordt met een toonmoment aan de ouders. Meer foto's

Lees meer…

Klankkasteel

Kurt Bikkembergs en Inge Feyen, zijn geen onbekenden in het koorwereldje. Samen riepen ze op 1 januari 2015 het Klankkasteel in het leven. De organisatie wil werken op maat werken rond de 'muzikale' mens. Dit initiatief, het Klankkasteel, stelt de klank, het lichaam, kortom de mens centraal. In het Klankkasteel is er geen tijdsdruk of prestatiedruk: er is geen af te werken programma binnen een bepaalde tijd. In het Klankkassteel is er tijd en ruimte om bezig te zijn met datgene waar jij nood aan hebt, zo vertelt ons Inge Feyen Ben je koorzanger, dirigent of...

Lees meer…

Gust Teugels overleden

Met droefheid vernemen we het overlijden van Gust Teugels op maandag 19 januari te Schoten. Gust Teugels werd 77 jaar. Gust Teugels was één en al passie voor zang. Gedurende vele jaren schitterde hij als solist bij de Antwerpse Kameropera. Als overtuigd Vlaming promootte hij onverdroten het volkslied en het Vlaamse kunstlied, en als ‘Antwerpse Bard’ reisde hij heel Vlaanderen rond om samenzangstonden te leiden. Op de Vlaams Nationaal Zangfeesten manifesteerde hij zich jaar na jaar als een bezielende vertolker van traditionele en nieuwe liederen.

Lees meer…

Zingen met een tablet

Tijdens de repetitie van vorige week namen de leden van het popkoor Alterecho uit Hechtel, hun digitale muziekkaft in gebruik. “Enkele maanden geleden legden we onze leden de idee voor om de papieren partituren in te ruilen voor een elektronische kaft,” vertelt voorzitter Werner Ulenaers. “Tegenwoordig worden heel wat koorpartituren onder elektronische vorm aangekocht. Door deze partituren te delen via een systeem van tablets, is het veelvuldig afdrukken van partituren voltooid verleden tijd en beschikt elk lid steeds over een muziekkaft die automatisch up-to-date...

Lees meer…

Koorweekend voor kinderen en jongeren

Koor & Stem Limburg organiseert binnenkort een koorweekend voor kinderen en jongeren. De activiteit gaat door in het Dommelhof te Neerpelt op zaterdag 14 en zondag 15 februari 2015. De docenten zijn Jan Coeck (kinderen), Hilde Venken (stemvorming) en Tom Johnson (jongeren). De prijs bedraagt 45 euro per persoon voor het volledige weekend. Inschrijven kan via de kalender.

Lees meer…

Gelukkig nieuwjaar

Het bestuur van Koor en Stem Limburg wenst u en uw familie dat 2015 een jaar moge worden met veel zangvreugde in een allerbeste gezondheid.

Lees meer…

Rutter Mass of the Children in de kerk van Brett.

Het kinderkoor Lirica o.l.v. Ann Cox en het jeugdkoor Lirica o.l.v. Jos Venken zullen op tweede kerstdag om 20 uur in de kerk van Brett Gelieren, werken brengen van John Rutter waaronder Mass of the children en Dancing day. Dit concert kwam tot stand dankzij de medewerking van Cantabile uit Dilsen, het ensemble Zuiderwind en de solisten Hilde Venken en Kai-Rouven Seeger.

Lees meer…