Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

De amateurkunstenvergoeding vervangt de KVR

In het kader van een integrale hervorming van het sociaal statuut voor kunstenaars zal de huidige kleine vergoedingsregeling (KVR) vanaf 2024 ophouden te bestaan en vervangen worden door de amateurkunstenvergoeding (AKV). Hoewel het uitgangspunt van deze vergoeding hetzelfde gebleven is, zijn er enkele belangrijke verschillen die we in dit artikel willen belichten.

Lees meer…

Hooglied in zang en zand

‘Hooglied in zang en zand’ is een samenwerking tussen Zandkunstenaar Immanuel Boie, het vrouwenkoor Cappella Concinite en het mannenkoor Terpander. Dit muzikale project heeft alles in zich om een onvergetelijke kunstzinnige totaalervaring te worden. Het Hooglied, ook wel vertaald als “het lied der liederen”, is een Bijbelboek van drieduizend jaar oud en heel bijzonder. Het is een grote ode aan de liefde en omschrijft het verlangen en de passie op een oeroude tijdloze manier. Joden, christenen en moslims erkennen dit geschrift als een liefdeslied tussen de...

Lees meer…

Het Zoomkoor

In MEI-JUNI starten we opnieuw met een online zoomproject: zoomkoor 2.0! Het proefproject was een enorm succes: elke week blije gezichten, veel zangplezier en nieuwe uitdagingen. Zowel de deelnemers als wijzelf hebben er veel plezier aan beleefd. Vandaar starten we een tweede project!

Lees meer…

Smeer je stem

Koor&Stem verzamelde allerlei filmpjes hoe je stem te onderhouden en klaar te krijgen na lange tijd niet te zingen.

Lees meer…

K!Di - Kinderkoor Dilsen zingt We are the World, allemaal vanuit ons kot

We zijn ondertussen al 6 weken online aan het repeteren en nog steeds aan het voorbereiden op ons Disney concert. We hebben ook een extraatje ingestudeerd; iedereen vanuit thuis. Nog nooit hebben we dit “live” gehoord van elkaar, maar met alle ingestuurde filmpjes heb ik een grote videoclip kunnen maken. We hebben zelfs onze crew kunnen overhalen mee te doen in het laatste refrein.

Lees meer…

Apart maar toch samen zingen in COVID-19 stijl

Wij koren zijn niet te houden, we willen zingen, samen zingen. Dan maar virtueel als het niet anders kan. Knap hoeveel koren in Vlaanderen op korte tijd hun eigen virtual choir lanceren: koor-ona's, lockdown sessions, COVID-19 style, #singingaparttogether... Hier een overzicht en YouTube-playlist. Heel verscheiden en een mooie mix van koren en genres.

Lees meer…

Een sign-in voor koorzang op 25/05/19

Op 25 mei e.k. zal Ludo Claesen een sign-in voor koorzang leiden in de H.Hart kerk in Diepenbeek. Dit is een samenwerking met Fernando Music Academy die instaan voor de praktische organisatie van deze dag.

Lees meer…

Singing all together... zingen in de klas

Op vrijdag 18 mei creativiteit troef voor alle kinderen van de 'Vrije lagere basisschool in As'. Ook Koor & Stem mocht een creatief luik invullen. Onder de deskundige leiding van Tom Johnson en Johan Thaens zongen alle kinderen met heel veel enthousiasme. Een mooie gezellige en leerrijke dag.

Lees meer…

Schola Cantorum Achel viert 50-jarig jubileum

Op zondag 27 mei a.s. opent de Abdijkerk van de Achelse Kluis exclusief haar deuren voor de viering van het gouden Jubileum van de Schola Cantorum Achel, die hier haar thuisbasis heeft. De Schola viert het jubileum op zondag 27 mei 2018 in de Abdijkerk. Om 10:45 uur is er de Plechtige Hoogmis als dankzegging en om 15:00 uur worden de Plechtige Vespers als lofprijzing gezongen. De Schola zingt onder leiding van Drs. Wim Truyen en het orgel wordt bespeeld door organist Joost Vermeiren. Tijdens het Tweede Vaticaans Concilie werd toestemming verleend voor gebruik van...

Lees meer…

5 Limburgse koren schitteren in De Groote Rappel

De Groote Rappèl is een groots opgezet muziek- en theaterspektakel dat de geschiedenis van de garnizoensstad Leopoldsburg op een spectaculaire manier tot leven brengt. Meer dan 550 acteurs, zangers, dansers en figuranten zetten hun beste beentje voor op een openingsshow in en rond de kerk, gevolgd door sfeervol wandeltheater doorheen het Koninklijk Park waarin het verhaal van de twee wereldoorlogen wordt verteld. En als slot een verbluffende apotheose in openlucht in het authentieke decor van een oud legerkwartier. De regie is in handen van Luc Stevens, die al...

Lees meer…