Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

5 Limburgse koren schitteren in De Groote Rappel

De Groote Rappèl is een groots opgezet muziek- en theaterspektakel dat de geschiedenis van de garnizoensstad Leopoldsburg op een spectaculaire manier tot leven brengt. Meer dan 550 acteurs, zangers, dansers en figuranten zetten hun beste beentje voor op een openingsshow in en rond de kerk, gevolgd door sfeervol wandeltheater doorheen het Koninklijk Park waarin het verhaal van de twee wereldoorlogen wordt verteld. En als slot een verbluffende apotheose in openlucht in het authentieke decor van een oud legerkwartier. De regie is in handen van Luc Stevens, die al totaalspektakels als Mol in scène, GheelaMania, de Merodes en Marie-Antoinette realiseerde.
Vijf Limburgse koren spelen een muzikale rol: Laetitia Leopoldsburg, Kristoffelkoor Ham, Strogalm Leopoldsburg, Mixed Voices Beringen en Exsultate Heusden-Zolder. Zij vormen het Groote Rappel koor dat voor feestelijke muziek (Vivaldi, Händel,...) zorgt tijdens de scène in de kerk. Een viering waarbij de plechtige overhandiging van de sleutel door Leopold II in 1903 wordt uitgebeeld.
De Groote Rappel kent een groot succes. Alle 12 voorstellingen zijn volledig uitverkocht. De laatste voorstelling zal plaatsvinden op pinkstermaandag. In totaal hebben maar liefst 10.000 mensen het spektakel bijgewoond.

Foto's: Sonja Bruggeman en Hilda Lodewijks

← Naar overzicht