Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Wie zijn we

Over Koor&Stem Limburg

Koor&Stem Limburg ondersteunt koren en zangers, brengen zingende mensen samen, promoot het koorleven en doet dat met een open vizier en frisse blik op de toekomst.

Onze activiteiten helpen zangers om beter te zingen en om dat met nog meer plezier te doen. Voor koren zijn we het aanspreekpunt voor artistieke en praktische uitdagingen, voor dirigenten hebben we een specifiek aanbod. Zingen in de lagere school vinden we een must, daarom nemen we tal van initiatieven om dit mee te ondersteunen. In onze uiteenlopende projecten appelleren we aan de impact van het samen zingen in alle geledingen van de maatschappij. De werking van Koor&Stem Limburg steunt op een fundamenteel respect voor de culturele diversiteit in onze gemeenschap en op een gedreven engagement van vrijwilligers.

Koor&Stem heeft momenteel een 1000-tal aangesloten koren, goed voor meer dan 35.000 zangers en een uitgebreid netwerk van gepassioneerde en enthousiaste koren en dirigenten verspreid over heel Vlaanderen.

Beleidsperiode 2022 – 2026

Zingen doe je samen. Het is en blijft een slagzin die met 4 eenvoudige woorden weergeeft waar Koor&Stem voor staat. Nog steeds zijn we overtuigd van de kracht ervan en kan je dus gerust stellen dat dit beleidsplan voortbouwt op de kernwaarde van de organisatie. Het behoudt wat goed was, versterkt daar waar kansen liggen en stimuleert de nieuwsgierigheid naar vernieuwing.

Download het beleidsplan

Wie zijn we?

In de auto, onder de douche, … als we alleen zijn zingen we allemaal. Maar daar houdt het vaak op. Jammer, niet? Want samen zingen is zoveel fijner. Doe het regelmatig en je verlegt je muzikale grenzen en je leert nieuwe mensen kennen. Zelfs wetenschappers bevestigen: zingen maakt gelukkiger en is goed voor je gezondheid.

Bestuursorganen

Vrijwilligers spelen op alle niveaus een belangrijke rol in de werking van Koor&Stem Limburg vzw. Ook zo in het bestuur. Maak kennis met de leden van de Algemene Vergadering en het Bestuursorgaan.

Bestuur

Uit de Algemene Vergadering worden de leden van het Bestuursorgaan gekozen. Het Bestuursorgaan speelt een belangrijke rol in de visie- en beleidsontwikkeling en is verantwoordelijk voor de voorbereiding van de jaarplannen, jaarverslagen, begrotingen, afrekeningen edm.

item titel
Isabella Bikkembergs

Bestuurder

isabella.bikkembergs@koorenstemlimburg.be

item titel
Jos Cuppens

Muzikaal adviseur

jos.cuppens@koorenstemlimburg.be

item titel
Theo Gielen

Penningmeester

theo.gielen@koorenstemlimburg.be

item titel
Goedele Schepers

Secretaris

goedele.schepers@koorenstemlimburg.be

item titel
Bruno Sprengers

Voorzitter

bruno.sprengers@koorenstemlimburg.be

item titel
Paul Steegmans

Muzikaal adviseur

paul.steegmans@koorenstemlimburg.be

item titel
Carine Van Gerven

Ondervoorzitter

carine.vangerven@koorenstemlimburg.be

item titel
Jos Venken

Bestuurder

jos.venken@koorenstemlimburg.be

AV

Het hoogste bestuursorgaan van Koor&Stem Limburg, met vertegenwoordigers uit het Limburgse koorleven. De Algemene Vergadering vergadert twee keer per jaar en beslist o.a. over de jaarplannen, jaarverslagen, begrotingen, afrekeningen e.a.

Leden: Isabella Bikkembergs, Gerad Bongaers, Vincent Bossuyt, Ludo Claessen, Jos Cuppens, Jan Gabriëls, Theo Gielen, Hugo Keunen, Johnny Matthys, Jean Muysers, Rudi Oreye, Jeanmarie Ramaekers, Goedele Schepers, Raymond Simons, Bruno Sprengers, Paul Steegmans, Guy Stultjens, Odette Thys, Arnout Van Baelen, Carine Van Gerven, Jos Venken, Mathieu Volders