Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Internationale Zomeracademie Alden Biesen

10 - 15 augustus 2023 Masterclasses, workshops en concerten in Alden Biesen, Tongeren, Sint-Truiden, Luik en Maastricht.

Lees meer…

Kinderen gezocht voor fotoproject

Koor&Stem Limburg is fier dat we de - Limburgse kinderen en kinderkoren - een uniek muzikaal kunstweekend kunnen aanbieden in samenwerking met het internationale fotofestival Lens op de Mens in PELT. Het weekend kadert in het project 'Choir in the picture’ en gaat door in het Dommelhof in PELT op 9 & 10 september 23 en richt zich tot kinderen van 8 tot +/- 12 jaar.

Lees meer…

Smeer je stem: UPDATE: inschrijven tot woensdag 23 juni 2021.

Na een veel te lange periode van stilzwijgen is het eindelijk zover: we mogen weer! Nog altijd met beperkende maatregelen maar laat dat het plezier van het samen zingen niet in de weg staan.

Lees meer…

WCG en vrijwilligers

De World Choir Games die normaal gezien in 2020 zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 2-12 juli 2021. Dat betekent dat we een extra jaar mogen uitkijken naar het grootste en meest unieke koorevenement ter wereld dat zich voor onze ogen in Vlaanderen zal afspelen!

Lees meer…

Meewerken als vrijwilliger

Steek je handen uit de mouwen! Een groot evenement als dit kan niet plaatsvinden zonder de bereidwillige inzet van heel veel vrijwilligers. Koren verwelkomen en begeleiden, ervoor zorgen dat de vele koren hun weg vinden in de games en in Vlaanderen, promotie voeren, tickets controleren, enz. Genoeg werk aan de winkel. Word een van de 1500 vrijwilligers en bouw meteen je internationale netwerk uit. Wil je dit evenement ten volle voor en achter de schermen beleven? Laat nu al van je horen.

Lees meer…

Songs from Mirage in een bijzondere omgeving

De koren Exultate & Villa Cantando voerden vorig weekend in ZLDR Luchtfabriek in Heusden Zolder het facineerden muziekproject Aranis XL, Songs From Mirage' uit. Het koor Exsultate uit Heusden-Zolder nam samen met CC MUZE het initiatief om de heerlijke akoestiek in de compressorenzaal te gebruiken voor dit muziekverhaal. 'Songs from Mirage' is een compositie van het ensemble Aranis dat internationaal gekend is voor haar dromerige en hypnotiserende neo-klassiek. Dankzij de stemmen van Exsultate en het koor Villa Cantando uit Laakdal werd de muziek nog rijker en...

Lees meer…

Concert in een luchtfabriek

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni gaf Aranis, samen met de koren Exsultate (Heusden-Zolder) en Villa Cantando (Laakdal), een uniek dubbelconcert in Zolder luchtfabriek o.l.v. Bruno Sprengers. Organisator Cultuurcentrum Muze omschreef 'Songs From Mirage' van Aranis als hypnotiserend, ijl, trance verwekkend...kortom muziek om bij weg te dromen. Zulke muziek vraagt om een uniek decor zoals de compressorenzaal van de Luchtfabriek, een gebouw met een mijnverleden. Vele nieuwsgierigen kwamen afgelopen weekend luisteren. Omwille van de locatie was het aantal plaatsen...

Lees meer…

Zomeracdemie in Haspengouw 11 - 15 augustus

De Internationale Zomeracademie Haspengouw organiseert van 11 tot 15 augustus 2015 haar internationale stage voor koormuzikanten, organisten orkestmusici met lezingen, workshops, masterclasses en concerten in het prachtige kader van de Landcommanderij Alden Biesen en in de mooiste kerken van Tongeren en Sint-Truiden.

Lees meer…

Onvoltooid landschap

De uitvoering van het 'Onvoltooid landschap' een oratorium van Maarten van Ingelgem op een tekst van Annelies Verbeke zondag in C-mine, werd een hele ervaring voor de Limburgse toehoorders en uitvoerders. Foto's van het concert zelf hebben we niet maar graag delen we met u het moment van de laatste repetitie. Foto's: Carine Van Gerven

Lees meer…