Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Concert in een luchtfabriek

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni gaf Aranis, samen met de koren Exsultate (Heusden-Zolder) en Villa Cantando (Laakdal), een uniek dubbelconcert in Zolder luchtfabriek o.l.v. Bruno Sprengers.
Organisator Cultuurcentrum Muze omschreef 'Songs From Mirage' van Aranis als hypnotiserend, ijl, trance verwekkend...kortom muziek om bij weg te dromen. Zulke muziek vraagt om een uniek decor zoals de compressorenzaal van de Luchtfabriek, een gebouw met een mijnverleden. Vele nieuwsgierigen kwamen afgelopen weekend luisteren. Omwille van de locatie was het aantal plaatsen beperkt maar dit zorgde wel voor een intieme sfeer.
Het 80-koppig koor verwelkomde het publiek boven op het balkon met een kort voorprogramma. Aranis bestaat uit een contrabas, viool, piano, fluit, accordeon en gitaar. De interpretatie van 'Songs From Mirage' is heel persoonlijk en dat is de bedoeling. Sommige delen klonken intiem, delicaat...andere delen klonken dan weer groots en gedurfd. Van neoklassiek tot folk, rock en zelfs Oost-Europese klanken. Kortom voor ieder wat wils. Ook het muzikale spel tussen de verschillende instrumenten bleef fascineren. De koorklanken versmolten mooi in het geheel. De akoestiek in de compressorenzaal was dan ook uitstekend.
De geslaagde muzikale combinatie in een unieke setting heeft het publiek zeker kunnen smaken. Muzikanten en koren kregen terecht een staande ovatie na elke opvoering. Ook dirigenten Bruno Sprengers en An Alen waren tevreden. Zij waren de uitdaging aangegaan en hadden maandenlang intensief geoefend met hun koor. Het resultaat mocht er dan ook zijn.

← Naar overzicht