Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Team Belgium voor koorzang op 28 april voor het eerst in Hasselt

BEvocaL is het nieuwe Belgisch Nationaal Jeugdkoor, met jongeren van 18 tot 30 jaar uit alle hoeken van België. Jongeren worden in dit koor uitgedaagd om al hun talenten te ontwikkelen, zowel vocaal als in co-creatieve zin. BEvocaL benadert het koorrepertoire op een volstrekt eigen manier: concerten zijn een totaalbelevenis en zitten vol verrassingen die zangers en publiek met elkaar verbinden. BEvocaL wil hiermee niet alleen een inspiratie zijn voor andere amateurkoren in België, maar tevens een inspiratiebron zijn op het gebied van samenwerking tussen de verschillende Belgische taalgroepen.

De artistieke leiding is in handen van de dynamische en gerenommeerde internationale dirigente Maria van Nieukerken (NL) samen met vocal coach Joris Derder (BE).

 

Ambassadeur voor koorzang in België

De zangers worden geselecteerd op basis van audities. Voor de geselecteerde zangers, afkomstig uit alle landsdelen, worden er jaarlijks een zomerweek en meerdere weekends georganiseerd waarin zij hard werken aan het repertoire en hun vocale vorming.

Het koor treedt op in heel België. Na het grote succes tijdens eerdere concerten in Brussel, Gent, Eupen en Namen is BEvocaL nu voor de eerste keer te horen in Hasselt op 28 april om 15 uur in de Sint-Quintinuskathedraal van Hasselt.

BEvocaL staat garant voor een intense en intieme muzikale beleving. In het concert brengt het jeugdkoor uiteenlopende muzikale stijlen en maakt het op een bijzondere manier gebruik van de concertruimte. Soms komt BEvocaL zelfs gevaarlijk dichtbij!

Praktische informatie

28 april 2019

15 uur

Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, Hasselt

Toegangsprijs: 15 euro aan de kassa, 12 euro in de voorverkoop, 10 euro voor groepen vanaf 10 personen. Kinderen onder de 12 jaar gratis.

Tickets online via www.bevocal.be en aan de kassa.

In samenwerking met de Stedelijke Cultuurdienst van Hasselt, het conservatorium van Hasselt, de Sint-Quintinuskathedraal en koren uit de regio.

Met de gewaardeerde steun van de Stad Hasselt en van de ministeries van Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap, de Franstalige Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap, de Nationale Loterij en BOZAR. 

← Naar overzicht