Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Zingen met een tablet

Tijdens de repetitie van vorige week namen de leden van het popkoor Alterecho uit Hechtel, hun digitale muziekkaft in gebruik. “Enkele maanden geleden legden we onze leden de idee voor om de papieren partituren in te ruilen voor een elektronische kaft,” vertelt voorzitter Werner Ulenaers. “Tegenwoordig worden heel wat koorpartituren onder elektronische vorm aangekocht. Door deze partituren te delen via een systeem van tablets, is het veelvuldig afdrukken van partituren voltooid verleden tijd en beschikt elk lid steeds over een muziekkaft die automatisch up-to-date gehouden wordt”. De digitale partituur is een uitvinding van het bedrijfje Neoscores van onze dorpsgenoot Bob Hamblok. 
Dirigente Véronique Chef ziet nog een aantal andere voordelen. “In het verleden drukten we enkel de partituur per stemgroep af. Nu beschikken alle koorleden over de volledige partituur en kunnen ze ook de zanglijnen van de andere stemgroepen volgen. Een nieuw nummer wordt vaak gaandeweg door Werner en mezelf ingezongen. Deze muziekfiles worden eveneens automatisch weergegeven in een mapje op de tablets, waardoor de koorleden ook thuis hun stemmetjes verder kunnen inoefenen.”
Dat het hele project operationeel kon geraken, is te danken aan Davy Lemmens, muzikant van Alterecho en IT-specialist. “Van zodra de leden hun tablet aanschakelen en connecteren met WIFI, worden alle nieuwe partituren of nieuwe muziekfiles automatisch gedownload. De tablet heeft daarenboven een rechtstreekse verbinding met de ledenpagina van onze website, waardoor de leden ook via hun tablet moeiteloos op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes binnen het koor”.
De leden konden kiezen om een tablet aan te kopen, dan wel om er eentje te huren. Ondervoorzitter Lei Neyens verwoordt het als volgt: “We hebben verschillende avonden nodig gehad om alle tablets gebruiksklaar te krijgen. Het doet dan ook deugd om vast te stellen dat de eerste repetitie met de tablets een succes was, afgaand op de enthousiaste reacties van de koorleden. Alterecho moderniseert en kan op die manier de eerstvolgende concerten voorbereiden.”
Op zaterdag 30 en zondag 31 mei pakt het Hechtelse popkoor, samen met het jeugdkoor Echo, uit met een verrassend concert in Cultureel Centrum ‘De Geer’ in Eksel.
Bron: Internetgazet (overgenomen met toestemming)

← Naar overzicht