Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Gust Teugels overleden

Met droefheid vernemen we het overlijden van Gust Teugels op maandag 19 januari te Schoten. Gust Teugels werd 77 jaar.
Gust Teugels was één en al passie voor zang. Gedurende vele jaren schitterde hij als solist bij de Antwerpse Kameropera. Als overtuigd Vlaming promootte hij onverdroten het volkslied en het Vlaamse kunstlied, en als ‘Antwerpse Bard’ reisde hij heel Vlaanderen rond om samenzangstonden te leiden. Op de Vlaams Nationaal Zangfeesten manifesteerde hij zich jaar na jaar als een bezielende vertolker van traditionele en nieuwe liederen.

Gust Teugels was decennialang voorzitter van de provinciale stuurgroep Antwerpen, eerst onder de vleugels van het ANZ, nadien bij Koorfederatie Vlaanderen en tenslotte bij Koor&Stem. Hij had bijzonder veel aandacht voor de artistieke en organisatorische werking van de basiskoren uit de provincie. Later richtte hij zich dan vooral op de werking seniorenkoren.
Met zijn buitengewoon organisatietalent realiseerde hij grote koormanifestaties, provinciale studiedagen, cursussen, koorontmoetingen en uiteraard ook de populaire jaarlijkse Koorweek voor heel Vlaanderen te Lummen.
Gust dirigeerde ook zelf: in de eerste plaats zijn geliefde Kantiek uit Berchem, maar ook het koor Gaudeamus te Schoten. Boven alles was Gust Teugels echter een volbloed onderwijzer, later schoolhoofd, te Kontich-Kazerne, waar hij ‘zijn volk’ leerde zingen: na zes jaar verlieten de kinderen de basisschool met een gegarandeerde bagage van vele tientallen liederen!
De laatste jaren was Gust ziek, tot hij nu rustig is kunnen inslapen.
Koor&Stem betuigt haar deelneming aan de familie Teugels. Samen met hen verliest ook zingend Vlaanderen een man met een groot hart en een onstuitbare daadkracht.

De uitvaart heeft plaats op dinsdag 27 januari om 10.30u, in de kerk O.-L.-Vrouw Koningin te Schoten-Koningshof.

← Naar overzicht