Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Meet the King's Singers

Heb jij er altijd al van gedroomd eens met het Britse topensemble The King’s Singers op het podium staan?

Lees meer…

Kick-Off World Choir Games

Tijdens infosessies in alle Vlaamse provincies maken we je dit voorjaar wegwijs in de verschillende deelnamemogelijkheden voor je koor aan de World Choir Games 2020.

Lees meer…

Verlenging inschrijving Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen

In het weekend van 4 tot 6 oktober 2019 zal voor de 15e keer de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen plaatsvinden. Na een dertig jaar lange traditie in Maasmechelen sinds 1987, wijkt de wedstrijd voor gelijkstemmige en gemengde koren in 2019 uit naar C-Mine in Genk, in hartje Limburg. Het verleden en de charme van de oude mijngebouwen gaan er hand in hand met hedendaagse creativiteit: de geschikte plek dus voor deze fantastische koorwedstrijd in Vlaanderen!

Lees meer…

Gelukkig Nieuwjaar 2019

Het bestuur van Koor&Stem Limburg wenst alle zangers, zangeressen, koordirigenten en bestuursleden een gelukkig, gezond en een muzikaal 2019.

Lees meer…

België vraagt identificatie in UBO-register tegen 31/03/2019

Onder invloed van Europese richtlijnen wordt het UBO-register ook in België een feit. Dit register, waarin entiteiten die actief zijn in België hun ‘ultimate beneficial owners’ of ‘uiteindelijke begunstigden’ moeten opnemen, moet volgens het langverwachte Koninklijk Besluit uiterlijk op 30 november 2018 worden ingevuld. Als gevolg van een ingrijpen van de FOD Financiën, werd deze deadline echter verschoven naar 31 maart 2019.

Lees meer…

Het was FEEST! bij Koor&Stem Limburg

Op zondag 18 november 2018 vond in het M-hotel een feestzitting plaats voor de jubilerende koren, dirigenten en begeleiders.

Lees meer…

Gaudeamus: 50 jaar het Gregoriaans Uur!

De voorbije dagen kwam de Achelse Kluis vaak in het nieuws. Eerst met de naderende komst van de nieuwe bewoners, namelijk de van oorsprong Braziliaanse gemeenschap Fazenda da Esperança en daarna met de ‘Opendeur-dagen’ ,die een massale toeloop ontketende. Minder bekend is echter dat hier vijftig jaar geleden ook de Schola Cantorum Achel werd opgericht. Inderdaad : Een gouden Jubileum ! Gaudeamus!!! In 1965 was de introductie van de volkstaal in de Liturgie een van de veranderingen van het Tweede Vaticaans Concilie. Dit bracht totaal onverwacht een ware...

Lees meer…

Het nieuwe verenigingsrecht: laatste rechte lijn?

De grondige hervormingen inzake het vennootschaps- en verenigingsrecht zijn in een laatste fase aanbeland. Na de hervorming van het insolventierecht en de hervorming van het ondernemingsrecht, werd het wetsontwerp tot invoering van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen ingediend bij de Kamercommissie. Voor het eerst worden concrete data voor de inwerkingtreding van het wetboek vermeld.

Lees meer…

Koren gezocht voor Winter Vox

Koren uit heel België kunnen optreden op Winterpret, de kerstmarkt van Brussel. Wie doet mee? Meld je dan snel aan voor 5 november! Voor de derde editie van Winter Vox werkt Winterpret 2018 opnieuw samen met BOZAR Music, A Coeur Joie en Koor&Stem om koormuziek te laten weerklinken op de kerstmarkt van de Stad Brussel. De bedoeling is een breed scala aan professionele en amateurgroepen bijeen te brengen en een podiumkans te geven tijdens de eindejaarsperiode. Er wordt een overdekt en verwarmd podium opgezet bij de Zwarte Toren, achter de Katelijnekerk, een...

Lees meer…

Young Voices

Een veertigtal jeugdige zangers - leden van Cantitare uit Maaseik en Kiliana uit Overpelt - ontmoetten elkaar vanmiddag in Palethe in Overpelt om samen te zingen. Onder leiding van Martin Slootmaekers en Jeroen Beckers werd er heel wat nieuwe muziek aangeleerd. Het werd een gezellige koormiddag.

Lees meer…