Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Volg de reis van de koorvlam

Volg de reis van de Koorvlam doorheen Vlaanderen via onze social media en via de Virtual Village. Naar analogie met de Olympische vlam hebben de World Choir Games een Koorvlam. Deze werd in Tshwane (Zuid-Afrika), de vorige gaststad, overgedragen aan Vlaanderen.

Lees meer…

Gelukkig zijn. Koren kunnen na lange tijd radiostilte weer samen zingen. Met elkaar, voor jou.

Vlaanderen trok tijdens de coronaperiode massaal zijn wandelschoenen aan en ging op pad. Koor&Stem combineert met ondersteuning van de lokale besturen en de provinciale afdelingen de corona-activiteit bij uitstek met hun core business: zingen. Op 10 oktober 2021 kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen deelnemen aan een uitgewerkte wandeling van ongeveer 5 km.

Lees meer…

Zingen vanaf 1 september 2021

Op vrijdag 20 augustus werd door het Overlegcomité een hele reeks versoepelingen aangekondigd, zoals het wegvallen van restricties voor activiteiten in georganiseerd verband. Het was even wachten op de vertaling ervan voor de amateurkunsten en socio-culturele sector, maar nu is het zover: na meer dan anderhalf jaar mogen we opnieuw vrijuit zingen, zegt het nieuwe basisprotocol cultuur!

Lees meer…

Smeer je stem: UPDATE: inschrijven tot woensdag 23 juni 2021.

Na een veel te lange periode van stilzwijgen is het eindelijk zover: we mogen weer! Nog altijd met beperkende maatregelen maar laat dat het plezier van het samen zingen niet in de weg staan.

Lees meer…

Het Zoomkoor

In MEI-JUNI starten we opnieuw met een online zoomproject: zoomkoor 2.0! Het proefproject was een enorm succes: elke week blije gezichten, veel zangplezier en nieuwe uitdagingen. Zowel de deelnemers als wijzelf hebben er veel plezier aan beleefd. Vandaar starten we een tweede project!

Lees meer…

Smeer je stem

Koor&Stem verzamelde allerlei filmpjes hoe je stem te onderhouden en klaar te krijgen na lange tijd niet te zingen.

Lees meer…

Luister naar de podcast van Koor&Stem

Koor&Stem presenteert: STEMHEBBERS, een podcast voor koorliefhebbers. Evita Nossent gaat in vijf afleveringen op zoek naar de vele facetten van het samen zingen, met filosofische beschouwingen en anekdotische verhalen. Een maandelijkse afspraak met en voor koorliefhebbers. Luc Anthonis bijt de spits af.

Lees meer…

World Choir Games in 2021

Jawel, je leest het goed: de Games gaan door! De World Choir Games zullen worden georganiseerd in de herfstvakantie, van 30 oktober tot 7 november 2021. De Vlaamse regering en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR beslisten om voor een tweede keer de World Choir Games te verschuiven naar een latere datum.

Lees meer…

Zing mee in ons virtueel koor

Hoe breng je een Nigeriaans, Frans, Venezolaans en een 15de eeuws middel-Engels kerstlied samen met gospel en Latijn? In ons virtueel kerstkoor! Mis jij ook het samen zingen in de kerstperiode? Ontdek de nieuwe compositie van Nicolas De Cock en schrijf in.

Lees meer…

Adviescommissie en klankbordgroep - Stel je kandidaat!

In 2016 werd binnen Koor&Stem de Muziekcommissie opgericht als onafhankelijk adviesorgaan voor de artistieke en educatieve werking van de organisatie. Vanuit het brede vocale veld werden 12 leden gekozen die sindsdien hun medewerking verleenden aan verschillende onderwerpen. Na evaluatie van de voorbije jaren vertaalt Koor&Stem vanaf 2021 de Muziekcommissie naar een adviescommissie.

Lees meer…