Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

World Choir Games in 2021

Jawel, je leest het goed: de Games gaan door! De World Choir Games zullen worden georganiseerd in de herfstvakantie, van 30 oktober tot 7 november 2021. De Vlaamse regering en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR beslisten om voor een tweede keer de World Choir Games te verschuiven naar een latere datum.

Lees meer…

Zing mee in ons virtueel koor

Hoe breng je een Nigeriaans, Frans, Venezolaans en een 15de eeuws middel-Engels kerstlied samen met gospel en Latijn? In ons virtueel kerstkoor! Mis jij ook het samen zingen in de kerstperiode? Ontdek de nieuwe compositie van Nicolas De Cock en schrijf in.

Lees meer…

Adviescommissie en klankbordgroep - Stel je kandidaat!

In 2016 werd binnen Koor&Stem de Muziekcommissie opgericht als onafhankelijk adviesorgaan voor de artistieke en educatieve werking van de organisatie. Vanuit het brede vocale veld werden 12 leden gekozen die sindsdien hun medewerking verleenden aan verschillende onderwerpen. Na evaluatie van de voorbije jaren vertaalt Koor&Stem vanaf 2021 de Muziekcommissie naar een adviescommissie.

Lees meer…

Het Europees muziekfestival voor de jeugd 2021 gaat online door.

Het EMJ wil aan iedereen, zowel vocale als instrumentale groepen, de kans bieden om deel uit te maken van dit unieke online event. Tijdens dit digitaal festival zullen alle waarden en kernactiviteiten van het festival zeker aanwezig zijn.

Lees meer…

Het samen zingen is opnieuw verboden

Een culturele lockdown opnieuw. Dit betekent dat repetities, concerten, fysieke vergaderingen en andere activiteiten niet meer kunnen.

Lees meer…

EMJ organiseert Compositiewedstrijd plichtliederen 2022

Voor de kooredities van het EMJ wordt er telkens voor elke reeks een verplicht werk opgelegd. Zo is de internationale jury beter in staat de koren te beoordelen. Daarnaast wordt op die manier de Vlaamse cultuur over heel de wereld uitgedragen. Voor het festival van 2022 schrijft het EMJ een compositiewedstrijd uit voor Vlaamse geïnteresseerden.

Lees meer…

WCG en vrijwilligers

De World Choir Games die normaal gezien in 2020 zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 2-12 juli 2021. Dat betekent dat we een extra jaar mogen uitkijken naar het grootste en meest unieke koorevenement ter wereld dat zich voor onze ogen in Vlaanderen zal afspelen!

Lees meer…

K!Di - Kinderkoor Dilsen zingt We are the World, allemaal vanuit ons kot

We zijn ondertussen al 6 weken online aan het repeteren en nog steeds aan het voorbereiden op ons Disney concert. We hebben ook een extraatje ingestudeerd; iedereen vanuit thuis. Nog nooit hebben we dit “live” gehoord van elkaar, maar met alle ingestuurde filmpjes heb ik een grote videoclip kunnen maken. We hebben zelfs onze crew kunnen overhalen mee te doen in het laatste refrein.

Lees meer…

Apart maar toch samen zingen in COVID-19 stijl

Wij koren zijn niet te houden, we willen zingen, samen zingen. Dan maar virtueel als het niet anders kan. Knap hoeveel koren in Vlaanderen op korte tijd hun eigen virtual choir lanceren: koor-ona's, lockdown sessions, COVID-19 style, #singingaparttogether... Hier een overzicht en YouTube-playlist. Heel verscheiden en een mooie mix van koren en genres.

Lees meer…

Coronavirus

Op vrijdag 24 april 2020 werd door de Nationale Veiligheidsraad een perspectief geboden op eventuele versoepelingsmaatregelen voor de komende maanden. Daarbij werd een exitstrategie geschetst in verschillende fasen, om langzaamaan het publieke en sociale leven opnieuw op te starten.

Lees meer…