Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Zingen vanaf 1 september 2021

Jullie kennen het intussen: de federale maatregelen, gegoten in Ministeriële Besluiten, zijn de basis voor de opmaak van specifieke protocollen van de gewesten. Het basisprotocol cultuur, dat specifieke richtlijnen voor het (koor)zingen bepaalt, kon dan ook pas opgemaakt worden zodra het MB officieel was. Maar het wachten was de moeite: vanaf 1 september mogen koren opnieuw zingen zonder mondmasker. Ook moeten koorzangers geen minimum afstand meer houden tijdens het zingen. Met de 11e (!) versie van het basisprotocol kijken we uit naar een normale opstart van de koorwerkingen!

ACTIVITEITEN & EVENEMENTEN

Zowel indoor als outdoor gelden er geen beperkingen meer voor de organisatie van activiteiten zonder publiek. Geen maximum aantal deelnemers, geen social distancing en geen mondmasker! Sloten jullie vroeger de repetitie af met een drankje in je lokaal, dan mag dit vanaf 1 september opnieuw. Hoewel er geen verplichtingen bestaan rond ventilatie, wordt wel aangeraden de adviezen te volgen.

Voor evenementen (=met publiek) zijn maatregelen in 3 categorieën in te delen, op basis van de grootte van het evenement. Kleinschalige evenementen (indoor < 200 personen en outdoor < 400 personen) zullen geen beperkingen meer kennen. Grotere evenementen zullen gebruik kunnen maken van het Covid Safe Ticket of georganiseerd kunnen worden volgens CIRM/CERM-normen.

In de loop van volgende week mag je een grote update verwachten van de leidraad van Koor&Stem.

Na meer dan anderhalf jaar mogen we opnieuw vrijuit zingen!

WEINIG VERPLICHTINGEN, WEL ADVIEZEN

Het wordt nog steeds aangeraden om de 6 gouden regels en de 10 geboden te volgen. In de update van onze leidraad zullen we in detail beschrijven wat dit betekent. Enkele opvallende zaken geven we graag al mee:

  • een covid-coördinator blijft een belangrijke figuur voor de veilige organisatie van je activiteiten en evenementen;
  • blijf voldoende aandacht besteden aan hygiëne, reiniging en ontsmetting;
  • een goede ventilatie is een belangrijke voorzorgsmaatregel, beschrijf daarom goed hoe je ventilatie zal organiseren in je ruimtes;
  • een risico-analyse en draaiboek zijn niet langer verplicht maar wel nog aangeraden om veilig te organiseren.
     

BEDANKT!

Met het nieuwe protocol kijken we uit naar een zo normaal mogelijke opstart. Met Koor&Stem gaan we er dan ook vanuit dat dit het definitieve einde is van de vele maatregelen, gewijzigde protocollen en zwaar verstoorde koorwerkingen.

We hopen dat we met onze communicatie, richtlijnen en adviezen in de afgelopen periode zo behulpzaam mogelijk konden zijn. We willen jullie bedanken voor het vertrouwen en wensen jullie energierijke repetities, prachtige concerten en zoveel meer van wat onze mooie hobby te bieden heeft!

← Naar overzicht