Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Koorweekend voor kinderen en jongeren

Koor & Stem Limburg organiseert binnenkort een koorweekend voor kinderen en jongeren. De activiteit gaat door in het Dommelhof te Neerpelt op zaterdag 14 en zondag 15 februari 2015. De docenten zijn Jan Coeck (kinderen), Hilde Venken (stemvorming) en Tom Johnson (jongeren). De prijs bedraagt 45 euro per persoon voor het volledige weekend. Inschrijven kan via de kalender.

Jan Coeck
Jan Coeck werd geboren in 1950 in Wilrijk (België).Hij is docent aan het Lemmensinstituut te Leuven.Verder is hij werkzaam als componist, pianobegeleider en arrangeur.Hij geeft voordrachten en houdt zich eveneens bezig met navorming. Tevens is hij medewerker aan allerlei educatieve projecten.Jan Coeck is componist en auteur van werken voor vocale en instrumentale ensembles, liederen voor kinderen en jongeren, maar ook van muzikale verhalen en anderstalige werken.

Tom Johnson
Tom Johnson werd geboren op 24 januari 1988. Hij start op negenjarige leeftijd zijn muzikale opleiding aan de academie van Ekeren, waar hij voor het instrument viool kiest. Later volgt hij aan deze academie nog piano, zang en AMT. In 2006 studeert hij hier af met grootste onderscheiding en besluit zijn vioolstudies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij viooldocent Guido De Neve. In 2011 behaalt hij zijn Master diploma met grote onderscheiding. Naast de viool koestert Tom een grote liefde voor koormuziek. Hij zingt in Cantilene (Jeugdkoor van het jaar 2009). Aan het conservatorium volgt hij koordirectie bij Geert Hendrix en Luc Anthonis. Voor dit vak dirigeert hij tijdens zijn opleiding enkele projectkoren en het Lierse koor Helicon. Hij dirigeert Requiem van Fauré en Duruflé, maar ook hedendaagse a capella koormuziek (Missa in Deo salutare Meo van Pekka Kostiainen). Tom is de vaste dirigent van Die Cierlycke. Met dit koor uit Mortsel bracht hij reeds enkele mooie resultaten op het podium zoals het Te deum van Charpentier en Ode for St. Cecilia’s day van Haendel, Gloria van Vivaldi en Missa Pastoralis Bohemica van Jan Jakub Ryba. Tom blijft zich bijscholen als dirigent, in de zomer van 2012 nam hij deel aan de Kurt Thomas cursus in Nederland. Sinds September 2012 is hij tevens vaste dirigent van het gelijkstemmig jeugdkoor Carmina. Tom verklapte ons dat het zijn bedoeling is om het plezier dat hij zelf beleeft aan het zingen ook met Carmina te bereiken.

Hilde Venken
Hilde Venken werd in 1974 in Genk geboren. Ze studeerde aan de KUL Klassieke filologie en voltooide daarna aan het Koninklijk Conservatorium Brussel haar studie Zang. Ze volgde daarna nog les bij Mevr. Jard Van Nes. Van 2001 tot 2012 was Hilde Venken actief als professioneel koorzangeres in het Vlaams RadioKoor en als free-lance soliste, waarbij ze haar voorkeur liet uitgaan naar oratorium en Lied. Ze werkte mee aan verschillende cd-opnames en werkte met dirigenten zoals Hervé Nicquet, Bo Holten, Patrick Peire,… Ondertussen gaf ze af en toe ook les in diverse muziekscholen en begeleidde ze koren als zangpedagoog. Sinds 2 jaar heeft de liefde voor het lesgeven de overhand gekregen. Momenteel combineert Hilde Venken haar passie voor oude talen met haar liefde voor de zang. Ze doceert Latijn en muziek in Mechelen.

← Naar overzicht