Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Wie komt er alle jaren?

“Wie komt er alle jaren?” Nieuwe cd met sinterklaasliederen door Lirica uit Genk!!!!

Het kinder- en jeugdkoor Lirica uit Genk is al lang geen onbekende meer in de koorwereld. Het koor bewijst dit telkens weer met boeiende en uitdagende activiteiten.

Het zwaartepunt van zijn repertoire is geleidelijk gaan liggen in de hedendaagse muziek, vooral van eigen Vlaamse componisten. Dit resulteerde in verschillende cd-opnamen.

Omdat de sinterklaastijd zo leuk is voor groot en klein , bedachten Ann Cox en Jos Venken, de dirigenten van het kinder- en jeugdkoor Lirica het plan om een Vlaamse sinterklaas-cd te maken.  Ze werd onlangs opgenomen in Casino Modern van Waterschei. Deze cd bevat 17 goed gekende liedjes die iedereen gemakkelijk kan meezingen. De teksten staan alle in het cd-boekje. De cover is een zeer geslaagd ontwerp, samengesteld uit tekeningen door de kinderen van het koor zelf gemaakt.

Er werd geopteerd om de traditionele liederen te voorzien van een eigentijdse begeleiding. Daarvoor tekenden de Limburgse componisten Martin Slootmaekers, Paul Steegmans, Willy Appermont en Marleen Lenaerts. De basisbegeleiding ligt in de pianopartij, afwisselend versterkt door viool, fluit, klarinet of hobo. Bij twee liederen wordt de piano vervangen door gitaar.

De componisten zijn er prachtig in geslaagd de inhoud van de liederen plastisch en sfeervol te schilderen. Onder de leiding van Ann Cox en Jos Venken heeft het kinder- en jeugd koor Lirica  ze vol enthousiasme ingezongen. De prijs van de cd bedraagt 10 euro. Ze is te verkrijgen bij leden van het koor of via  infolirica.be, 0475 39 99 47 of www.lirica.be

De partituren van zowel de liederen als de begeleiding zijn reeds uitgegeven door de muziekuitgeverij Euprint (www.euprint.be)

← Naar overzicht