Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Hooglied in zang en zand

‘Hooglied in zang en zand’ is een samenwerking tussen Zandkunstenaar Immanuel Boie, het vrouwenkoor Cappella Concinite en het mannenkoor Terpander. Dit muzikale project heeft alles in zich om een onvergetelijke kunstzinnige totaalervaring te worden. Het Hooglied, ook wel vertaald als “het lied der liederen”, is een Bijbelboek van drieduizend jaar oud en heel bijzonder. Het is een grote ode aan de liefde en omschrijft het verlangen en de passie op een oeroude tijdloze manier. Joden, christenen en moslims erkennen dit geschrift als een liefdeslied tussen de...

Lees meer…

Code geel

Vanaf maandag 7 maart 2022 is code geel van kracht, een langverwachte fase waar heel wat beperkende maatregelen vervallen. Met deze beslissing van het Overlegcomité ligt de weg naar het voluit zingen helemaal open!

Lees meer…

Regionale brunches

Ongeveer 20 jaar geleden organiseerde Koor&Stem Limburg vijf jaar lang haar “legendarische regionale koorbrunches” voor koorbesturen in Limburg. Met heerlijk geurende koffie en knapperige croissantjes bespraken koorbesturen hun koorwerking met elkaar.

Lees meer…

UBO-register : eerste boetes zijn een feit

Koor&Stem Limburg gaf reeds in 2019 aan dat elke vzw een UBO-register moet invullen (en jaarlijks moet bevestigen). De oorspronkelijke (steeds uitgestelde) deadlines om het register in orde te brengen zijn intussen al een tijdje verstreken. Toch zijn veel verenigingen nog niet in orde met het register.

Lees meer…

Limburgse koren op World Choir Games

Tijdens de World Choir Games die plaatsvinden van 30 oktober tot 7 november 2021 treden ook een aantal Limburgse koren op.

Lees meer…

Volg de reis van de koorvlam

Volg de reis van de Koorvlam doorheen Vlaanderen via onze social media en via de Virtual Village. Naar analogie met de Olympische vlam hebben de World Choir Games een Koorvlam. Deze werd in Tshwane (Zuid-Afrika), de vorige gaststad, overgedragen aan Vlaanderen.

Lees meer…

Gelukkig zijn. Koren kunnen na lange tijd radiostilte weer samen zingen. Met elkaar, voor jou.

Vlaanderen trok tijdens de coronaperiode massaal zijn wandelschoenen aan en ging op pad. Koor&Stem combineert met ondersteuning van de lokale besturen en de provinciale afdelingen de corona-activiteit bij uitstek met hun core business: zingen. Op 10 oktober 2021 kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen deelnemen aan een uitgewerkte wandeling van ongeveer 5 km.

Lees meer…

Zingen vanaf 1 september 2021

Op vrijdag 20 augustus werd door het Overlegcomité een hele reeks versoepelingen aangekondigd, zoals het wegvallen van restricties voor activiteiten in georganiseerd verband. Het was even wachten op de vertaling ervan voor de amateurkunsten en socio-culturele sector, maar nu is het zover: na meer dan anderhalf jaar mogen we opnieuw vrijuit zingen, zegt het nieuwe basisprotocol cultuur!

Lees meer…

Smeer je stem: UPDATE: inschrijven tot woensdag 23 juni 2021.

Na een veel te lange periode van stilzwijgen is het eindelijk zover: we mogen weer! Nog altijd met beperkende maatregelen maar laat dat het plezier van het samen zingen niet in de weg staan.

Lees meer…

Het Zoomkoor

In MEI-JUNI starten we opnieuw met een online zoomproject: zoomkoor 2.0! Het proefproject was een enorm succes: elke week blije gezichten, veel zangplezier en nieuwe uitdagingen. Zowel de deelnemers als wijzelf hebben er veel plezier aan beleefd. Vandaar starten we een tweede project!

Lees meer…