Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Nocturne op “LABIOMISTA”

Deze eerste muzikale nocturne op LABIOMISTA wordt een unieke symbiose tussen het kunst-natuurdomein van Koen Vanmechelen en heerlijk hemelse koorklanken.

Lees meer…

The most charming International Choral Festival Flanders-Genk

het “Internationaal Koorfestival Vlaanderen-Genk” vindt plaats van vrijdag 30 sep tot zondag 02 okt 22.

Lees meer…

BE-KOOR-ING

workshop en concert - zaterdag 22 oktober o.l.v. dirigent Ludo CLAESEN

Lees meer…

Internationaal Koorfestival Vlaanderen-Genk zoekt vrijwilligers

Om het hele festival in goede banen te leiden zoeken we nog verschillende vrijwilligers voor allerlei taken: begeleiding internationale koren, secretariaat, stewards, ticketing, logistiek, …

Lees meer…

60 Koren op C-mine, meer dan 1500 zangers !!!

Meer dan 40 Limburgse koren schreven zich in, alles samen een 60-tal koren en toffe muziekgroepjes.

Lees meer…

Hooglied in zang en zand

‘Hooglied in zang en zand’ is een samenwerking tussen Zandkunstenaar Immanuel Boie, het vrouwenkoor Cappella Concinite en het mannenkoor Terpander. Dit muzikale project heeft alles in zich om een onvergetelijke kunstzinnige totaalervaring te worden. Het Hooglied, ook wel vertaald als “het lied der liederen”, is een Bijbelboek van drieduizend jaar oud en heel bijzonder. Het is een grote ode aan de liefde en omschrijft het verlangen en de passie op een oeroude tijdloze manier. Joden, christenen en moslims erkennen dit geschrift als een liefdeslied tussen de...

Lees meer…

Code geel

Vanaf maandag 7 maart 2022 is code geel van kracht, een langverwachte fase waar heel wat beperkende maatregelen vervallen. Met deze beslissing van het Overlegcomité ligt de weg naar het voluit zingen helemaal open!

Lees meer…

Regionale brunches

Ongeveer 20 jaar geleden organiseerde Koor&Stem Limburg vijf jaar lang haar “legendarische regionale koorbrunches” voor koorbesturen in Limburg. Met heerlijk geurende koffie en knapperige croissantjes bespraken koorbesturen hun koorwerking met elkaar.

Lees meer…

UBO-register : eerste boetes zijn een feit

Koor&Stem Limburg gaf reeds in 2019 aan dat elke vzw een UBO-register moet invullen (en jaarlijks moet bevestigen). De oorspronkelijke (steeds uitgestelde) deadlines om het register in orde te brengen zijn intussen al een tijdje verstreken. Toch zijn veel verenigingen nog niet in orde met het register.

Lees meer…

Limburgse koren op World Choir Games

Tijdens de World Choir Games die plaatsvinden van 30 oktober tot 7 november 2021 treden ook een aantal Limburgse koren op.

Lees meer…