Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

Na de succesvolle uitvoeringen van het Requiem van Mozart en de Messiah van Händel brengt Incantatio, laureaat van de provincie Limburg, ter ere van zijn twintigjarig bestaan een feestelijk en sfeervol kerstconcert met een uitvoering van één van de grote klassiekers, het Weihnachtsoratorium (delen I, III, V en VI) van Johann Sebastian Bach en dit op zondag 21 december 2014 om 15.00u - Kerk Bret-Gelieren, 3600 Genk, Zagerijstraat 51.

Lees meer…

Hommage aan WOI

Een en bomvolle kerk zaterdagavond zaterdagavond in Overpelt Lindel waar de koren Concinite en Amabile een ode brachten aan de gesneuvelden van de eerste wereldoorlog. Concinite bracht het Requiem in Es van Jozef Gabriel Rheinberger terwijl Amabile met een knap klank- en lichtspel op de muziek van Karl Jenkins (The Armed Man) de kerk figuurlijk in vuur en vlam zette.

Lees meer…

Cité Chantant Maasmechelen

Geen stormloop gisteren voor de tweede editie van Cité Chantant. Dit keer vond het evenement plaats in de muziekschool van Maasmechelen gelegen in de prachtige oude mijngebouwen. Zoals vaak het geval, hadden de afwezigen ook dit keer ongelijk. Het werd een kleurrijke multiculturele middag. Het zwarte goud dat zoveel jaren geleden de verschillende culturen in de Limburgse bodem verankerde, blijkt ook bovengronds een verrijking.

Lees meer…

Veel sfeer voor de eerste Cité Chantant

Zondag vond in het Casino in Genk de eerste van drie Cité Chantant concerten plaats. Het werd een aflevering vol sfeer en enthousiasme. Groepen met emigranten uit Polen, Turkije, Spanje, Italië, Sardië,... die 50 jaar en langer door de mijnen naar Limburg kwamen, bewaren hun cultuur en tradities in culturele verenigingen. De kleurrijke middag toonde hoe rijk een samenleving met verschillende culturen kan zijn. De toeschouwers konden tevens genieten van de mooie tentoonstelling van Maria de Lorenzo en Moris Venken. We laten de beelden spreken. Voor wie deze editie...

Lees meer…

Omroerkoor verliest zijn dirigent

Op de avond van maandag 10 november is in Hasselt Luk Cluysen gestorven, een bekende figuur in muzikale kringen. Hij was 65 en leed aan een ongeneeslijke ziekte. Tot vorig jaar nog stond hij voor de klas als muziekleraar in het Don Boscocollege in Hechtel. In Hasselt dirigeerde hij 33 jaar lang het Omroerkoor. Vorige zondag heeft hij voor het laatst samen met het koor gezongen.

Lees meer…