Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Deutsche Messe in Sint-Quintinuskathedraal Hasselt

Op zondag 16 februari tijdens de eucharistieviering van 11u zal in de kathedraal van Hasselt de muziek van de Deutsche Messe van Schubert weerklinken door verschillende Limburgse koren en individuele zangers. Zij worden begeleid door een koperensemble.

Lees meer…

Herman Lemmens schreef het jubellied

Een minzame, goedlachse, bescheiden man, zo kan je Herman Lemmens (58) uit Tongeren het best omschrijven. Maar zodra je het woord ‘muziek’ uitspreekt, ontpopt hij zicht tot passioneel verteller die je letterlijk laat voelen hoe muziek – vooral vocale muziek - al heel zijn leven kleur, warmte en energie geeft. Niet te verwonderen dat hij opnieuw in de prijzen valt. Hij won de compositieopdracht van Koor & Stem Limburg n.a.v. hun 60-jarig jubileum in 2020.

Lees meer…

Limburgse deelnemers WCG 2020

Wie zijn onze Limburgse koren die zich hebben ingeschreven voor de World Choir Games 2020?

Lees meer…

542 koren uit 69 landen komen naar Vlaanderen

542 koren uit 69 landen hebben zich ingeschreven voor de World Choir Games in Vlaanderen, goed voor een totaal van 21 000 zangers. That's a whole lotta singing!

Lees meer…

Jubilerende koren gezocht

Koor&Stem Limburg organiseert voor de derde keer een ontmoetingsdag voor de jubilerende koren en dirigenten van 2019 met als titel "FEEST!". Op zondag 24 november 2019 vindt deze editie plaats. Koren of dirigenten die in 2019 een veelvoud van 5 jaar vieren mogen dit nog via mail doorgeven aan info@koorenstemlimburg.be. Zij worden uitgenodigd voor deze ontmoetingsdag. Via de ontmoetingsdag wil Koor&Stem Limburg aandacht schenken aan de jubilarissen en hen bedanken voor de vele inspanningen en prestaties die zij gedurende jaren hebben geleverd ten voordele van het...

Lees meer…

Jubileummis 60 jaar Koor&Stem Limburg

Koor&Stem Limburg zoekt koren voor het opluisteren van haar jubileumeucharistieviering op zondag 16 februari 2020.

Lees meer…

Overlijden Michaël Scheck

Met diepe droefheid vernemen wij het heengaan van Michaël Scheck (Hamburg 24 juli 1933 - Antwerpen 14 augustus 2019). Michaël was als muzikant, koordirigent en organisator heel sterk betrokken bij de Vlaamse en Europese koorwerking. Hij was een briljante en visionaire persoonlijkheid die altijd mensen trachtte te inspireren en te motiveren. Michaël stond altijd klaar om zijn rijke kennis en ervaring te delen met de koorgemeenschap. Hij schonk daarbij bijzondere aandacht aan de introductie van jongeren in de wereld van de muziek. Michaël Scheck...

Lees meer…

Showkoor Rise Up Neerpelt winnaar op European Choir Games

Showkoor Rise Up Neerpelt werd Champion in de categorie pop-, jazz- en showkoren met 81,38 punten tijdens de European Choir Games in Göteborg. Proficiat aan alle zangeressen van het koor en aan dirigente Karin Lauwers!

Lees meer…

Meewerken als vrijwilliger

Steek je handen uit de mouwen! Een groot evenement als dit kan niet plaatsvinden zonder de bereidwillige inzet van heel veel vrijwilligers. Koren verwelkomen en begeleiden, ervoor zorgen dat de vele koren hun weg vinden in de games en in Vlaanderen, promotie voeren, tickets controleren, enz. Genoeg werk aan de winkel. Word een van de 1500 vrijwilligers en bouw meteen je internationale netwerk uit. Wil je dit evenement ten volle voor en achter de schermen beleven? Laat nu al van je horen.

Lees meer…

Een sign-in voor koorzang op 25/05/19

Op 25 mei e.k. zal Ludo Claesen een sign-in voor koorzang leiden in de H.Hart kerk in Diepenbeek. Dit is een samenwerking met Fernando Music Academy die instaan voor de praktische organisatie van deze dag.

Lees meer…