Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Het samen zingen is opnieuw verboden

Een culturele lockdown opnieuw. Dit betekent dat repetities, concerten, fysieke vergaderingen en andere activiteiten niet meer kunnen.

Lees meer…

EMJ organiseert Compositiewedstrijd plichtliederen 2022

Voor de kooredities van het EMJ wordt er telkens voor elke reeks een verplicht werk opgelegd. Zo is de internationale jury beter in staat de koren te beoordelen. Daarnaast wordt op die manier de Vlaamse cultuur over heel de wereld uitgedragen. Voor het festival van 2022 schrijft het EMJ een compositiewedstrijd uit voor Vlaamse geïnteresseerden.

Lees meer…

WCG en vrijwilligers

De World Choir Games die normaal gezien in 2020 zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld naar 2-12 juli 2021. Dat betekent dat we een extra jaar mogen uitkijken naar het grootste en meest unieke koorevenement ter wereld dat zich voor onze ogen in Vlaanderen zal afspelen!

Lees meer…

K!Di - Kinderkoor Dilsen zingt We are the World, allemaal vanuit ons kot

We zijn ondertussen al 6 weken online aan het repeteren en nog steeds aan het voorbereiden op ons Disney concert. We hebben ook een extraatje ingestudeerd; iedereen vanuit thuis. Nog nooit hebben we dit “live” gehoord van elkaar, maar met alle ingestuurde filmpjes heb ik een grote videoclip kunnen maken. We hebben zelfs onze crew kunnen overhalen mee te doen in het laatste refrein.

Lees meer…

Apart maar toch samen zingen in COVID-19 stijl

Wij koren zijn niet te houden, we willen zingen, samen zingen. Dan maar virtueel als het niet anders kan. Knap hoeveel koren in Vlaanderen op korte tijd hun eigen virtual choir lanceren: koor-ona's, lockdown sessions, COVID-19 style, #singingaparttogether... Hier een overzicht en YouTube-playlist. Heel verscheiden en een mooie mix van koren en genres.

Lees meer…

Coronavirus

Op vrijdag 24 april 2020 werd door de Nationale Veiligheidsraad een perspectief geboden op eventuele versoepelingsmaatregelen voor de komende maanden. Daarbij werd een exitstrategie geschetst in verschillende fasen, om langzaamaan het publieke en sociale leven opnieuw op te starten.

Lees meer…

Jubileumjaar start met de Deutsche Messe

Op zondag 16 februari startte het jubileumjaar voor Koor&Stem Limburg met de uitvoering van de Deutsche Messe van Schubert in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.

Lees meer…

Deutsche Messe in Sint-Quintinuskathedraal Hasselt

Op zondag 16 februari tijdens de eucharistieviering van 11u zal in de kathedraal van Hasselt de muziek van de Deutsche Messe van Schubert weerklinken door verschillende Limburgse koren en individuele zangers. Zij worden begeleid door een koperensemble.

Lees meer…

Herman Lemmens schreef het jubellied

Een minzame, goedlachse, bescheiden man, zo kan je Herman Lemmens (58) uit Tongeren het best omschrijven. Maar zodra je het woord ‘muziek’ uitspreekt, ontpopt hij zicht tot passioneel verteller die je letterlijk laat voelen hoe muziek – vooral vocale muziek - al heel zijn leven kleur, warmte en energie geeft. Niet te verwonderen dat hij opnieuw in de prijzen valt. Hij won de compositieopdracht van Koor & Stem Limburg n.a.v. hun 60-jarig jubileum in 2020.

Lees meer…

Limburgse deelnemers WCG 2020

Wie zijn onze Limburgse koren die zich hebben ingeschreven voor de World Choir Games 2020?

Lees meer…