Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Coronavirus

Op vrijdag 24 april 2020 werd door de Nationale Veiligheidsraad een perspectief geboden op eventuele versoepelingsmaatregelen voor de komende maanden. Daarbij werd een exitstrategie geschetst in verschillende fasen, om langzaamaan het publieke en sociale leven opnieuw op te starten.

EXITSTRATEGIE CRISISCENTRUM.BE

Na het grondig doornemen van de mogelijke versoepelingen besluit Koor&Stem dat een heropstart van koorrepetities, koorevenementen en andere koorbijeenkomsten nog niet aan de orde is, en dat al zeker niet tot 8 juni. Hoe de maatregelen voor de daaropvolgende 'fase 3' eruit zullen zien, hangt af van de verdere evolutie van de pandemie en is dus niet te voorspellen.

Daarenboven blijft ook het gezond verstand spreken

In onze hobby is social distancing niet gemakkelijk te organiseren, komen vaak verschillende generaties samen en is het hoge risico op druppelcontaminatie inherent aan het zingen. 
Omdat de gezondheid van koorzangers, dirigenten en begeleiders – en hun families – steeds moet primeren adviseert Koor&Stem om alle repetities, evenementen en andere bijeenkomsten tot en met 31 augustus te annuleren. We hopen samen met jullie dat een heropstart van onze favoriete hobby mogelijk is vanaf september 2020.

Koor&Stem adviseert om alle repetities, evenementen en andere bijeenkomsten tot en met 31 augustus te annuleren

Koor&Stem laat jullie evenwel niet in de steek

De afgelopen weken konden jullie er in ieder geval niet aan ontsnappen: de campagne #zinginuwkot sprak heel veel zangers, kinderen en dirigenten aan. Het aantal enthousiaste reacties,  views en likes steeg tot ver boven onze verwachtingen. Ook voor de komende weken staan verschillende online initiatieven klaar, om jullie te inspireren, te motiveren en ook te amuseren. Blijf hiervoor onze Facebookpagina en website in het oog houden. Abonneer je hier op onze nieuwsbrief.

Heropstartplan voor de sector amateurkunsten

Ondertussen werkt Koor&Stem samen met de andere amateurkunstenorganisaties, de sociaal-culturele sector en onze koepel De Federatie om de coronamaatregelen en -voorzorgen binnen de volledige sociaal-culturele sector verder uit te klaren. Op korte termijn, in overleg met bovenstaande partners en het oKo (overleg Kunstenorganisaties), zal ook een heropstartplan worden uitgewerkt, specifiek voor de amateurkunsten.

Koor&Stem houdt jullie daar natuurlijk van op de hoogte. We zitten niet stil, ook niet in ons eigen kot.

← Naar overzicht