Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Het Europees muziekfestival voor de jeugd 2021 gaat online door.

Het EMJ wil aan iedereen, zowel vocale als instrumentale groepen, de kans bieden om deel uit te maken van dit unieke online event. Tijdens dit digitaal festival zullen alle waarden en kernactiviteiten van het festival zeker aanwezig zijn. Zo zullen groepen een optreden kunnen doen voor een internationale jury door middel van een vooraf opgenomen, zelf te kiezen repertoire. Alle juryconcerten kunnen tijdens het festival bekeken worden via één van onze streams. De jury zal geen quotering voorzien maar een evaluatie met een opbouwend verslag dat de deelnemende groepen inspiratie kan bieden voor volgende concerten. We begrijpen dat het voor veel groepen moeilijk is om te repeteren met de huidige maatregelen maar we willen jullie op het hart drukken dat de voornaamste boodschap die het festival in deze speciale tijden wil uitdragen die van verbroedering is en het verbinden van mensen door middel van muziek. Muziek maken en zich verenigd voelen is belangrijker dan het geven van je beste optreden ooit. Voor de koren die houden van een extra uitdaging is er een mogelijkheid om een extra plichtwerk in te studeren en deel te nemen aan een tweede categorie. Dit plichtwerk is geschreven als onderdeel van het Europees WeBEUnited project en heeft een geplande uitvoering in diverse Europese landen.

Wij zetten eveneens workshops en ontmoetingsmomenten met juryleden op de agenda. Een spectaculaire proclamatie en avondhappening zullen niet ontbreken. Wij zijn reeds gestart met de voorbereidingen van de nodige infrastructuur en het aantrekken van professionals om dit technisch en inhoudelijk mogelijk te maken. Het hele festival zal de hele dag door bezocht kunnen worden van ontbijtsessie tot avondconcert, inclusief interactieve sessies voor elke deelnemende groep. Het EMJ zal voor zijn genre wederom de standaard voor online festivals proberen te verleggen.

Deze 69ste online editie blijft zoals eerder voorzien een dubbele editie waarvoor zowel koren als instrumentale ensembles zich kunnen inschrijven. Meer informatie over hoe je kan inschrijven en de voorwaarden zal weldra terug te vinden zijn op www.emj.be

Er volgt nog een formele communicatie over enkele dagen via onze officiële kanalen.

← Naar overzicht