Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

World Choir Games in 2021

11DE EDITIE VAN DE WORLD CHOIR GAMES KOMT IN HET NAJAAR NAAR VLAANDEREN

Vlaams minister-president Jan Jambon, ook bevoegd voor Cultuur, legt uit: 'Veel mensen hebben het afgelopen jaar zware inspanningen geleverd en opofferingen moeten doen om door de pandemie te geraken. Ook de duizenden koorzangers in Vlaanderen en elders in de wereld. We hebben dit fantastische event vorige zomer al een keer moeten uitstellen, maar ook deze zomerperiode komt te vroeg. Koren willen enkele maanden kunnen repeteren, oefenen, samen toeleven naar het event en dat kan nog niet. De cijfers zijn nog te hoog en de vaccinaties nog niet op kruissnelheid. Dat is ook zo voor koren uit het buitenland.'

Perspectief is zo belangrijk

Interkultur en de Vlaamse regering bleven er wel van overtuigd dat het internationale korenfestival een perspectief moest behouden, ook in deze moeilijke tijden. 'We zijn verheugd dat alle partners zich achter een haalbare datum konden scharen, zodat we in 2021 alsnog dit topevenement naar Vlaanderen kunnen halen. Het is een lichtpunt voor vele gepassioneerde zangers in binnen- en buitenland die zolang verstoken bleven van hun passie en het podium', stelt de minister-president. 

Gezondheid en veiligheid voorop

De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen zelf blijven natuurlijk de topprioriteit. De schaal van het evenement moet worden bijgesteld en sommige onderdelen van het programma zullen moeten worden herdacht. Toch beschouwen alle partners dit vooral als een kantelpunt na een zware, onprettige periode. Het wordt voor alle betrokkenen een bijzonder – haast emotioneel - moment.

Met een Virtual Village

De World Choir Games zal naast het live gebeuren ook een innovatieve digitale poot hebben. De coronacrisis zorgde er ook voor dat de stap naar het virtuele is gezet. Koor&Stem tekende een digitaal concept uit voor de ontwikkeling van een Virtual Village voor de World Choir Games. Met deze tool kunnen alle koren die door omstandigheden niet live kunnen participeren aan de 11de editie, toch actief deelnemen aan de games. Het gaat om streaming van de grote ceremonies, workshops en concerten, maar ook om internationale ontmoetingen en zelfs competitie.

30 oktober tot 7 november 2021

Concreet worden de World Choir Games naar de herfstvakantie 2021 verschoven, van 30 oktober tot 7 november. Games Director Koenraad De Meulder: 'Uitstel van de World Choir Games is een uitdaging. Aan ons om van de 11de editie een onvergetelijk feest en een weergaloos ontmoetingsmoment te maken. Net dat hebben we nodig, nu we zo lang niet samen hebben kunnen zingen!'

Persconferentie

← Naar overzicht