Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Koorcyclus Acapella 2018-2019: AMARANTHE olv Johannes Dewilde

Programma “KAIPAAVA”
'Kaipaava' betekent ‘verlangen’ en gaat over authenticiteit. 
We kozen ervoor om het volkslied centraal te zetten en als een rode draad doorheen het programma te verweven, soms in een eigentijdse en verrassende bewerking, soms in zijn puurste vorm, dan weer enkel als suggestie. 
Authentieke eenvoud en hedendaagse kleur komen elkaar tegen; rustig, weemoedig repertoire staat in contrast van rebels, opzwepende en virtuoze koorzang. 
We brengen zelden of nooit uitgevoerd werk van componisten als Zoltan Kodally, Eriks Esenvalds, Peteris Vasks, Jan Magne Forde ea, muziek uit landen als Hongarije, Letland, Finland en Georgië. 
AMARANTHE 
Het jong dameskoor (toen nog meisjeskoor) Amaranthe ontstond in november 2006 en bestaat vandaag de dag uit een 25-tal jongedames. 
Amaranthe sleutelt wekelijks aan een uitdagend repertoire van klassieke en hedendaagse muziek en focust zich voornamelijk op a capella koormuziek. Amaranthe is ook een graag geziene gast bij uiteenlopende projecten. Zo stonden de dames op het podium met Kadril tijdens Nekkanacht 2013 en waren ze één van de gastkoren op de cd ‘Stemmen’ van Johan Verminnen (2014). 
Ze werden tot winnaar gekroond op het korenfestival van Kontich in 2015 en ze promoveerden zich in februari 2016 tot de "ereafdeling" (de hoogste mogelijk afdeling) van het provinciaal koortoernooi in Oost- Vlaanderen (bevestigden zich in 2012 in de afdeling “uitmuntendheid”). 
Amaranthe werd uitgenodigd op verschillende festivals in o.a. Nis (Servië), Barcelona (Spanje) en Verona (Italië) en behaalde mooie prijzen op nationale en internationale koorwedstrijden. Tijdens de zomer van 2017 namen ze met succes deel aan het internationale festival 'Musica eterna Roma' en behaalden 2 prijzen: 'Categorie Winnaar' van de categorie 'dameskoren', en de dirigentenprijs ('Conductor's Prize for outstanding achievement'). Op de Internationale Koorwedstrijd te Maasmechelen (oktober 2017) behaalde Amaranthe de eerste prijs (als eerste Belgische koor ooit en werd daarmee bekroond als winnaar van de categorie gelijkstemmige koren. Het ontving ook de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk.
Amaranthe zong vijf jaar onder leiding van Linde Devos. In 2012 gaf ze de fakkel door aan Johannes Dewilde.

← Naar overzicht

Info
Wanneer

10 februari 2019 om 15:00

Waar

O.L.V. van Fatimakerk Bret-Gelieren
Weg naar As 190
3600 Genk

Route


Prijzen

Basistarief: 15,00 €; Jonger dan 25 j.: 8,00 €;

Kinderen vergezeld van hun ouders: 0,00 €


Contact
0475 39 99 47

← Naar overzicht