Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Organisaties

Koor & Stem
Koor&Stem is een landelijke organisatie voor het koorleven in Vlaanderen met een nationaal secretariaat in Antwerpen en steunpunten in Gent en Leuven.

Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen 
De VZW "Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Genk" en het Stadsbestuur van Genk organiseren de tweejaarlijkse "Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen". De Vlaamse Gemeenschap, de Provincie Limburg en de organisatie voor vocale muziek 'Koor&Stem' steunen deze grootse onderneming.

Europees Muziekfestival voor de Jeugd
Elk jaar rond 1 mei vindt in het Noord-Limburgse Neerpelt (België) het Europees Muziekfestival voor de Jeugd plaats. Dit jaarlijkse muzikale feest is afwisselend een koorfestival en een instrumentaal festival. 4.000 tot 6.000 jongeren uit heel Europa, en soms ver daarbuiten, geven ieder jaar opnieuw de kleurrijk bevlagde straten een internationale sfeer van verbroedering. 

Pro Musica uitgeverij
Primair richt de uitgeverij zich op het uitgeven van bladmuziek voor koren. De uitgaven van Proza Musica hebben als kenmerken: bruikbaarheid, kwaliteit, originaliteit, betaalbaarheid. U kunt GRATIS demopartituren printen. Zij vertegenwoordigen o.a. Carus Verlag.

Studiecentrum voor Vlaamse Muziek 

Het Centrum voor de Studie van de Vlaamse Muziek (SVM), een vereniging zonder winstoogmerk, werd opgericht op 12 februari 1998 met als doel zich te engageren voor de muziek van ca. 1800 tot ongeveer 1950, de periode tussen de 'oude' en de 'nieuwe' muziek, die in termen van uitvoering en wetenschappelijk onderzoek vaak verwaarloosd wordt. SVM wil deze muziek zo grondig en systematisch mogelijk onderzoeken, door het opsporen en ontsluiten van muziekarchieven, het maken van wetenschappelijke catalogi, het publiceren van biografische en muziekhistorische studies, het creëren van een database en een website (www.svm.be). Tenslotte is de uiteindelijke ambitie is het uitvoeren van waardevolle partituren.

Samen met Musikproduktion Höflich, SVM zorg voor de publicatie van deze partituren, hetgeen een belangrijke stap is in het bereiken van het bovenstaande.

Muziekcentrum Vlaanderen
Het Muziekcentrum Vlaanderen is het officieel steunpunt voor de professionele muzieksector in Vlaanderen. Het centrum werd opgericht in het kader van het Muziekdecreet van 1998 van de Vlaamse gemeenschap. Het is een onafhankelijke organisatie, gevestigd in het centrum van Brussel.

Musica
Musica is het impulscentrum voor muziek dat zich beweegt op de as tussen klankkunst en muzikaal erfgoed. Hierop bewandelt de organisatie de weg tussen experiment en traditie, tussen heden- en verledendaags, tussen luisteren en maken. Samen met artistieke en educatieve partners uit binnen- en buitenland, verbreedt Musica het draagvlak voor een meer sensitieve en bewuste omgang met klank en muziek.

Annie Bank Edition 
Annie Bank Edition is dé uitgeverij en specialist op het gebied van bladmuziek voor koren. Of het nu over gregoriaans gaat of over close harmony, dat maakt niet uit. Naast de eigen uitgaven, waarvan ook gratis demo-partituren gedownload en geprint kunnen worden, levert Annie Bank Edition ook uitgaven van andere uitgevers als Carus, Harmonia, Oxford University Press, Sulasol en alle andere. Ook van Vlaamse componisten als Vic Nees, Kurt Bikkembergs, Rudi Tas en anderen zijn werken bij Annie Bank Edition verschenen.