Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Cantitare Maaseik in Europa Cantat XX in Tallinn

Van 27 juli 2018 tot 3 augustus 2018 namen 42 leden en dirigent van het Jeugdkoor & Volwassenenkoor Catitare uit Maaseik deel aan het festival Europa Cantat XX in Tallinn, georganiseerd door de European Choral Association – Europa Cantat.
De 21 jongeren uit het jeugdkoor volgden, samen met 120 andere Europese zangers, een atelier van 4 dagen bij de Deense dirigente Line Groth met op het programma ‘Young Pop’ wat resulteerde in een hoogstaand en zeer energiek optreden op 31 juli in het ‘Cauldron Culture Centre’. De twee volgende dagen werden gevuld door Discovery Ateliers: door de Belgische Florence Huby en de Venezolaanse Luimar Arismendi.
Het volwassenenkoor werkte 6 dagen aan het Requiem van de Estse componist Cyrillus Kreek onder leiding van de Estse dirigente Anu Tali en haar assistente Heli Jurgenson. Het concert vond plaats in de ‘Estonia Concert Hall’, waar de ruim 200 zangers begeleid werden door het Nationaal Orkest van Estland: een unieke ervaring!
Behalve de ateliers in de voormiddagen, werden er vele concerten bezocht, steeds van zeer hoog niveau. De Open Singing was dagelijks een ontspannen moment van samen muziek maken met alle aanwezige zangers.
Op 30 juli gaven we als 1 koor Cantitare een concert in de prachtige en goed gevulde St. Olaf Kerk in hartje Tallinn. Op het programma Vlaamse componisten als Kurt Bikkembergs en Raymond Schroyens, maar ook Hugo Distler, Heinrich Schu╠łtz en John Rutter.

← Naar overzicht