Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Concert Requiem van Gabriel Fauré

Incantatio, onder leiding van Jos Venken, hield afgelopen vrijdag de generale repetitie voor het concert van zondag 8 november. Dan  brengt het koor het wondermooie Requiem van Gabriel Fauré, met daarin ondermeer het prachtige Pie Jesu voor sopraan solo.

Voor de pauze zal Incantatio de aangrijpende cantate Tenebrae van Rudi Tas uitvoeren, geschreven voor sopraan, spreker, koor, strijktrio en percussie.
Van Rudi Tas zal Incantatio tevens in première zijn Pater Noster ten gehore brengen. Dit gelaagd a capella werk werd naar aanleiding van zijn twintigjarig lustrum speciaal voor Incantatio en zijn stichter-dirgent Jos Venken gecomponeerd.
Naast deze twee werken zullen ook het duivelse Daemon Irrepit Callidus van Györgi Orbán, het barokke motet Die mit Tränen säen van J.-H. Schein en het beklijvende Ave Maria van G. Verdi weerklinken.
 
Zoals steeds doet Incantatio beroep op een orkest van uitstekende beroepsmuzikanten en ervaren professionele  solisten, Hilde Venken (sopraan), Erik Dello (tenor) en Johan Boonen (spreker).

Na het concert wordt u naar goede gewoonte een glaasje aangeboden en kan men gezellig napraten.

← Naar overzicht