Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Hoogdagen voor de koormuziek in Neerpelt

NEERPELT.- Vanaf 29 april tot 2 mei heeft in Neerpelt het 64ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd plaats. Bijna 100 koren uit 24 landen, waaronder Zuid-Afrika, IJsland en Turkije schreven zich in.
Daarmee blijft het aantal groepen nagenoeg hetzelfde als de voorbije jaren en mag het EMJ ook in 2016 weer een 3.500 jongeren verwachten. Dit toont aan dat het EMJ nog steeds het epicentrum is voor alle jongeren om mekaar via muziek en zang te ontmoeten en te waarderen.
De koren zullen verdeeld over 7 reeksen en op 7 locaties optreden voor een internationale jury. Daarnaast zijn er natuurlijk heel wat nevenactiviteiten zoals de parades, de happening, de laureatenconcerten, verbroedering- en gastconcerten, A taste of Neerpelt, het Northern Nights Festival en nog zoveel méér.
In het kader van het Creative Europe samenwerkingsproject ‘YUM’ mag het EMJ ook een kinderkoor uit Servië verwelkomen. De deelnemende koren van de 64ste editie evenals alle bijkomende informatie is te vinden op www.emj.be.

← Naar overzicht