Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Incantatio in Sint-Petersburg

Het kamerkoor Incantatio onder leiding van Jos Venken nam van 5 tot 10 augustus 2016 deel aan “Singing World” het grote internationale festival voor koormuziek in Sint-Petersburg.
Er namen liefst 42 koren deel aan het festival en de koorwedstrijd. Het accent van de festivalgedachte lag duidelijk op de verbroedering tussen de koren uit Rusland, China, Israël, Taiwan, Kazachstan en West-Europa. Verbroedering en kennismaking was uitgebreid mogelijk door de vele gezamenlijke concerten in de prachtige locaties die Sint-Petersburg rijk is. Vooral de werken van onze Vlaamse componisten Vic Nees en Raymond Schroyens vielen erg in de smaak.
Uiteraard was er ook gelegenheid om kennis te maken met de prachtige kunstwerken die Sint-Petersburg rijk is. Onze gids opende daarbij ook haar Russische ziel en liet ons voelen hoe de gedachtewereld van een groot deel van de Russische bevolking verschilt met die van ons in het westen. Verhelderend!
Muzikaal liet Incantatio een geweldige indruk na. Het moet je maar overkomen dat op één dag gevraagd wordt samen op de foto te staan, een handtekening  op het programmaboekje te zetten en om bloemen te mogen ontvangen.
In  het wedstrijdgedeelte was Incantatio duidelijk bij de uitblinkers met een tweede prijs in de categorie kamerkoren en een eerste prijs in de categorie religieuze muziek. Het koor werd dan ook geselecteerd om aan de Grand Prix, de grote finale tussen de winnaars van elke categorie deel te nemen.
Het hele gebeuren heeft het koor in muzikale kwaliteit doen groeien. De groepsgeest werd erdoor enorm versterkt  evenals de  motivatie om onze Vlaamse muziek in binnen-  en buitenland op de kaart te zetten.

← Naar overzicht