Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Incantatio 2018 wedstrijd Rome

Na de succesvolle deelname aan de koorwedstrijden in Sint-Petersburg in 2016 en in Wenen in 2017 nam het kamerkoor Incantatio uit Genk in juli van dit jaar 2018 deel aan de 9de internationale koorwedstrijd “Musica Eterna Roma”. Weer met succes. Het koor keerde terug met een gouden medaille in de reeks gemengde koren en met een zilveren medaille in de reeks ‘Musica Sacra’. Het deelnemersveld was zeer ruim met koren uit Engeland, Maleisië, Oostenrijk, Taiwan, Zuid-Afrika, Israel, Finland, Letland,… Naast het eigenlijke wedstrijdzingen in de prachtige Basilica di XII Apostoli werd er in het festivalgebeuren ook deelgenomen aan concerten met de andere deelnemende koren.

Interessant was het te horen hoe elk koor een eigen karakter had en hoe de repertoires verschilden naargelang van het land van herkomst. Incantatio werd bij de bespreking van de optredens door de jury geprezen voor zijn stijlgetrouwheid in de uitvoering en voor de souplesse waarmee het koor zong.

Naast die muzikale raffinementen was er voldoende tijd om met volle teugen te genieten van de ongelooflijke culturele rijkdom van de eeuwige stad. Uiteraard maakte het Colosseum, het Vaticaan met Sint-Pieters, de Pieta en de Sixtijnse kapel een grote indruk maar het meest beklijvende en voor iedereen aan te raden was de Galleria Borghese met de beeldhouwwerken van Bernini. Ongelooflijk, ontroerend mooi. Kortom, samen met de muzikale prijzen was er een schat aan onvergetelijke en culturele rijkdom die Incantatio mee naar huis bracht. En niemand die ons die ooit nog kan afnemen, ook niet de artistieke vooruitgang van een intense muzikale voorbereiding en de versterkte groepscohesie door een periode van samenzijn op muzikaal – cultureel niveau.

Incantatio dankt de stad Genk en Vlaanderen voor de steun die het van hen kreeg om onze cultuur in het buitenland te promoten.

← Naar overzicht