Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Nocturne op “LABIOMISTA”

Deze eerste muzikale nocturne op LABIOMISTA wordt een unieke symbiose tussen het kunst-natuurdomein van Koen Vanmechelen en heerlijk hemelse koorklanken.

Lees meer…

The most charming International Choral Festival Flanders-Genk

het “Internationaal Koorfestival Vlaanderen-Genk” vindt plaats van vrijdag 30 sep tot zondag 02 okt 22.

Lees meer…

BE-KOOR-ING

workshop en concert - zaterdag 22 oktober o.l.v. dirigent Ludo CLAESEN

Lees meer…

Gelukkig zijn. Koren kunnen na lange tijd radiostilte weer samen zingen. Met elkaar, voor jou.

Vlaanderen trok tijdens de coronaperiode massaal zijn wandelschoenen aan en ging op pad. Koor&Stem combineert met ondersteuning van de lokale besturen en de provinciale afdelingen de corona-activiteit bij uitstek met hun core business: zingen. Op 10 oktober 2021 kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen deelnemen aan een uitgewerkte wandeling van ongeveer 5 km.

Lees meer…

Jubilerende koren gezocht

Koor&Stem Limburg organiseert voor de derde keer een ontmoetingsdag voor de jubilerende koren en dirigenten van 2019 met als titel "FEEST!". Op zondag 24 november 2019 vindt deze editie plaats. Koren of dirigenten die in 2019 een veelvoud van 5 jaar vieren mogen dit nog via mail doorgeven aan info@koorenstemlimburg.be. Zij worden uitgenodigd voor deze ontmoetingsdag. Via de ontmoetingsdag wil Koor&Stem Limburg aandacht schenken aan de jubilarissen en hen bedanken voor de vele inspanningen en prestaties die zij gedurende jaren hebben geleverd ten voordele van het...

Lees meer…

Jubileummis 60 jaar Koor&Stem Limburg

Koor&Stem Limburg zoekt koren voor het opluisteren van haar jubileumeucharistieviering op zondag 16 februari 2020.

Lees meer…

Oudere liederen verrassend nieuw

Volksliederen, we kenden ze allemaal en ooit klonk er dagelijks her en der een lied. De liederen brachten ritme in onze levens en zorgden voor een sociale band. Buiten het nationale volkslied dat men trots meezingt als de Belgen in een EK- of WK-finale zijn beland, verdwenen deze liederen stelselmatig uit ons leven. Een rijke volkscultuur geraakte bestoft en vergeten. Nochtans zijn de thema’s van liefde, verdriet, plezier, werk,… van alle tijden. Jammer dat dit cultuurgoed zo verloren dreigt te gaan, zo vond men bij Koor en Stem Limburg. Onder impuls van de...

Lees meer…

Internationale koorwedstrijd van Vlaanderen

In het eerste weekend van oktober zet Maasmechelen voor de dertiende editie van zijn tweejaarlijkse Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen, de deuren open voor binnen- en buitenlandse amateurkoren. In het Cultuurcentrum zullen twaalf topkoren uit Europa en Azië zich presenteren.

Lees meer…