Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Zing mee in het Belgisch nationaal jeugdkoor

BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor is op zoek naar zangers (m/v) tussen 18 en 28 jaar uit alle hoeken van het land.

Lees meer…

UBO-register : eerste boetes zijn een feit

Koor&Stem Limburg gaf reeds in 2019 aan dat elke vzw een UBO-register moet invullen (en jaarlijks moet bevestigen). De oorspronkelijke (steeds uitgestelde) deadlines om het register in orde te brengen zijn intussen al een tijdje verstreken. Toch zijn veel verenigingen nog niet in orde met het register.

Lees meer…

Zing mee in ons virtueel koor

Hoe breng je een Nigeriaans, Frans, Venezolaans en een 15de eeuws middel-Engels kerstlied samen met gospel en Latijn? In ons virtueel kerstkoor! Mis jij ook het samen zingen in de kerstperiode? Ontdek de nieuwe compositie van Nicolas De Cock en schrijf in.

Lees meer…

Adviescommissie en klankbordgroep - Stel je kandidaat!

In 2016 werd binnen Koor&Stem de Muziekcommissie opgericht als onafhankelijk adviesorgaan voor de artistieke en educatieve werking van de organisatie. Vanuit het brede vocale veld werden 12 leden gekozen die sindsdien hun medewerking verleenden aan verschillende onderwerpen. Na evaluatie van de voorbije jaren vertaalt Koor&Stem vanaf 2021 de Muziekcommissie naar een adviescommissie.

Lees meer…

Het Europees muziekfestival voor de jeugd 2021 gaat online door.

Het EMJ wil aan iedereen, zowel vocale als instrumentale groepen, de kans bieden om deel uit te maken van dit unieke online event. Tijdens dit digitaal festival zullen alle waarden en kernactiviteiten van het festival zeker aanwezig zijn.

Lees meer…

Het samen zingen is opnieuw verboden

Een culturele lockdown opnieuw. Dit betekent dat repetities, concerten, fysieke vergaderingen en andere activiteiten niet meer kunnen.

Lees meer…

Het was FEEST! bij Koor&Stem Limburg

Op zondag 18 november 2018 vond in het M-hotel een feestzitting plaats voor de jubilerende koren, dirigenten en begeleiders.

Lees meer…

Gaudeamus: 50 jaar het Gregoriaans Uur!

De voorbije dagen kwam de Achelse Kluis vaak in het nieuws. Eerst met de naderende komst van de nieuwe bewoners, namelijk de van oorsprong Braziliaanse gemeenschap Fazenda da Esperança en daarna met de ‘Opendeur-dagen’ ,die een massale toeloop ontketende. Minder bekend is echter dat hier vijftig jaar geleden ook de Schola Cantorum Achel werd opgericht. Inderdaad : Een gouden Jubileum ! Gaudeamus!!! In 1965 was de introductie van de volkstaal in de Liturgie een van de veranderingen van het Tweede Vaticaans Concilie. Dit bracht totaal onverwacht een ware...

Lees meer…

Het nieuwe verenigingsrecht: laatste rechte lijn?

De grondige hervormingen inzake het vennootschaps- en verenigingsrecht zijn in een laatste fase aanbeland. Na de hervorming van het insolventierecht en de hervorming van het ondernemingsrecht, werd het wetsontwerp tot invoering van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen ingediend bij de Kamercommissie. Voor het eerst worden concrete data voor de inwerkingtreding van het wetboek vermeld.

Lees meer…

Feest!

Er gebeurt heel wat in het Limburgse koorlandschap. Koor & Stem Limburg bracht vanmiddag alle koren en dirigenten die iets te vieren hadden samen in het hotel M aan de Molenvijvers in Genk. Het werd een gezellige middag plezierig aan elkaar gebabbeld door Myriam Stinkens en meesterlijk geëntertaind door Piet Kusters. Hierbij de jubilariisen: Dirigenten Isabel Bikkembergs 10 jaar bij Canticum Genk Jan Peeters 25 jaar bij Pro Cantione Genk Ludo Verjans 40 jaar bij Amarylliskoor Alken Ludo Claesen 40 jaar Koren Het Volgende Punt Hasselt 20 jaar Pro Cantione...

Lees meer…