Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. 
Lees meer →

Brunches 2024

In 2022 haalde Koor&Stem Limburg na een lange winterslaap, haar “legendarische regionale koorbrunches”  opnieuw van stal. Met heerlijk geurende koffie en knapperige croissantjes bespraken koorbesturen hun koorwerking en kregen de aanwezigen heel wat praktische info en tips rond bepaalde thema’s mee. Wederom werden deze brunches letterlijk en figuurlijk erg gesmaakt! Bijna 2 op de 3 van de Limburgse koren was aanwezig. 

Lees meer…

Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen - Genk

Van 4-6 oktober 2024 is Genk in hartje Limburg opnieuw gastheer van het 17de Internationale Koorfestival Vlaanderen-Genk. Op de C-mine site waar het verleden en de charme van oude mijngebouwen hand in hand gaan met hedendaagse kunst en creativiteit, zullen drie dagen lang meer dan 1.000 stemmen weerklinken!

Lees meer…

Regionale brunches

Ongeveer 20 jaar geleden organiseerde Koor&Stem Limburg vijf jaar lang haar “legendarische regionale koorbrunches” voor koorbesturen in Limburg. Met heerlijk geurende koffie en knapperige croissantjes bespraken koorbesturen hun koorwerking met elkaar.

Lees meer…

Herman Lemmens schreef het jubellied

Een minzame, goedlachse, bescheiden man, zo kan je Herman Lemmens (58) uit Tongeren het best omschrijven. Maar zodra je het woord ‘muziek’ uitspreekt, ontpopt hij zicht tot passioneel verteller die je letterlijk laat voelen hoe muziek – vooral vocale muziek - al heel zijn leven kleur, warmte en energie geeft. Niet te verwonderen dat hij opnieuw in de prijzen valt. Hij won de compositieopdracht van Koor & Stem Limburg n.a.v. hun 60-jarig jubileum in 2020.

Lees meer…

Verlenging inschrijving Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen

In het weekend van 4 tot 6 oktober 2019 zal voor de 15e keer de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen plaatsvinden. Na een dertig jaar lange traditie in Maasmechelen sinds 1987, wijkt de wedstrijd voor gelijkstemmige en gemengde koren in 2019 uit naar C-Mine in Genk, in hartje Limburg. Het verleden en de charme van de oude mijngebouwen gaan er hand in hand met hedendaagse creativiteit: de geschikte plek dus voor deze fantastische koorwedstrijd in Vlaanderen!

Lees meer…

Gelukkig nieuwjaar

We wensen u allen het beste voor het nieuwe jaar.

Lees meer…

Gust Teugels overleden

Met droefheid vernemen we het overlijden van Gust Teugels op maandag 19 januari te Schoten. Gust Teugels werd 77 jaar. Gust Teugels was één en al passie voor zang. Gedurende vele jaren schitterde hij als solist bij de Antwerpse Kameropera. Als overtuigd Vlaming promootte hij onverdroten het volkslied en het Vlaamse kunstlied, en als ‘Antwerpse Bard’ reisde hij heel Vlaanderen rond om samenzangstonden te leiden. Op de Vlaams Nationaal Zangfeesten manifesteerde hij zich jaar na jaar als een bezielende vertolker van traditionele en nieuwe liederen.

Lees meer…

Zingen met een tablet

Tijdens de repetitie van vorige week namen de leden van het popkoor Alterecho uit Hechtel, hun digitale muziekkaft in gebruik. “Enkele maanden geleden legden we onze leden de idee voor om de papieren partituren in te ruilen voor een elektronische kaft,” vertelt voorzitter Werner Ulenaers. “Tegenwoordig worden heel wat koorpartituren onder elektronische vorm aangekocht. Door deze partituren te delen via een systeem van tablets, is het veelvuldig afdrukken van partituren voltooid verleden tijd en beschikt elk lid steeds over een muziekkaft die automatisch up-to-date...

Lees meer…

Koorweekend voor kinderen en jongeren

Koor & Stem Limburg organiseert binnenkort een koorweekend voor kinderen en jongeren. De activiteit gaat door in het Dommelhof te Neerpelt op zaterdag 14 en zondag 15 februari 2015. De docenten zijn Jan Coeck (kinderen), Hilde Venken (stemvorming) en Tom Johnson (jongeren). De prijs bedraagt 45 euro per persoon voor het volledige weekend. Inschrijven kan via de kalender.

Lees meer…

Gelukkig nieuwjaar

Het bestuur van Koor en Stem Limburg wenst u en uw familie dat 2015 een jaar moge worden met veel zangvreugde in een allerbeste gezondheid.

Lees meer…